Kanunda 2000 yılı ve sonrasına kademe kanunun getirilmesi için milletvekilleri temaslarını sürdürüyor.
Ememeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin ardından 2000 yılı ve sonrasında 1 güne 17 yıl emekliliği kaçıran vatandaşlara 2024 bütçe göüşmelerinde biçok parti başkanı ve milletvekillerince destek geldi. Başta Demokrat Parti ve milletvekilleri olmak üzere Kanunda 2000 yılı ve sonrasına kademe kanunun getirilmesi için birçok siyasi Meclis'ten hükümete seslendi.
Kanunda kademeli emeklilik konusunun yer almaması 2000 sonrası SGK'lılar için büyük hayal kırıklığı yaratırken SGK girişi 1 gün geç olan vatandaşların 17 sene geç emekli olması büyük adaletsizliklere yol açtığını belirten mağdurlar, 1999 sonrasına eşit ve adaletli bir şekilde emeklilik gelmesi için hem meydanlarda hem de sosyal medya da çalışma başlattı.
DEMOKRAT PARTİ'DEN KANUN TEKLİFİ!
Demokrat Parti Ememeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin ardından 2000 yılı ve sonrasında 1 güne 17 yıl emekliliği kaçıran vatandaşlara yönelik meclis'in onayına kanun teklifi sundu. 43-52 yaş arası kademeli emeklilik kanun teklifi için gözünü Meclis'e çeviren mağdurlar konunun çözülmesini beklemeye başladı.
İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİNDEN KADEMELİ EMEKLİLİK MAĞDURLARINA BÜYÜK DESTEK!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 2000 yılı sonrası için kanunda kademeli yaş düzenlemesi getirilmemesinin ardından İyi Partili Milletvekilinden kademeli emeklilik mağdurlarına büyük destek verdi. İyi Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu Meclis'te apmış olduğu açıklamada,''8 Eylül 1999 sonrasında SGK kaydı olan kadınlarda 17 erkeklerde 20 yıl geç emeklilik mağduriyeti iile ilgilidir. Düşünebiliyormusunuz? Sadece 1 gün sonra 1999 tarihi itibai ile SGK kaydınız oluştuysa kadınsanız tam 17 yıl erkekseniz tam 20 yıl daha geç emekli oluyorsunuz. 8 Eylül 1999 öncesinde SGK kaydını varsa vaktinde ve avantajlı emeklilik hakkına sahip oluyorsunuz.
Soruyoruz adalet bunun neresinde? Ve takip eden yaşlara göre adil bir kademe düzenlemesi ile bariz haksızlıkları giderecek türde yapmak gerekmiyo mu? Bu mağduriyeti gidermediğiniz sürece kul hakkına girmiş oluyorunuz. Meclis'in bu konuda kanun teklifi yapma gibi bir sorumluluğu olduğunu hatırlatıyor, Saadet Partisinin konu ile ilgili önergesini destekliyoruz.'' şeklinde açıklama yaptı.