"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2740 %-0.02
37,0535 %0.12
2.306.402 %0.314
2.999,63 0,23
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Karşıyaka Belediyesi'nde çığırından çıkan kriz: İşten çıkarılan işçi intihara kalkıştı

Karşıyaka Belediyesi'nde çığırından çıkan kriz: İşten çıkarılan işçi intihara kalkıştı

Karşıyaka Belediyesi’ne ait Kent AŞ bünyesinde çalışan 93 işçi, iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşçiler, belediyenin personel müdürlüğünden aldıkları telefonla işten çıkarıldıklarını öğrendi.

İşten çıkarılma sebebi, haziran ayına ait ücretlerin ödenmesi için 30, 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde yapılan iş bırakma eylemi olarak gösterildi. Belediye yönetimi, işçileri 4857 sayılı İş Kanunu’nun 34. maddesindeki “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller” gerekçesiyle tazminatsız olarak işten çıkardı.

İş bırakma eylemine katılmayan veya o tarihlerde yıllık izin kullanan işçilerin de işten çıkarılması, kararın haksızlığına yönelik tepkileri artırdı.

Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube’ye üye işçiler, sendika temsilcileriyle birlikte Karşıyaka Belediyesi önünde toplanarak eylemi protesto etti. İşçiler, 12 Ağustos Pazartesi günü belediye önünde büyük bir direniş başlatacaklarını açıkladı.

BİR İŞÇİ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU 

Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ işçilerinden K.A., işten çıkarılmasının ardından intihar girişiminde bulundu. Gece bekçisi olarak görev yapan K.A., bıçakla kendine zarar vermek üzereyken, işten çıkarılan bir işçi arkadaşı tarafından kurtarıldı. Kolundan yaralanan K.A.'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Beş çocuk babası K.A., olayın ardından Örnekköy'deki Kent AŞ şantiyesinin önünde oturma eylemi ve açlık grevi başlattığını duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *