Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan açıklamaya Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika yetkilileri ve işten çıkarılan işçiler katıldı.
Küçükosmanoğlu açıklamasında 450 civarında çalışanı bulunan Malezyalı şirkete ait Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım A.Ş.’nin yaptığı işçi kıyımını ve sendika düşmanlığını protesto etmek için toplandıklarını söyledi.
YETKİ BAŞVURUSU YAPILDI
Küçükosmanoğlu, Nakliyat-İş'in yaklaşık iki yıldır İSG’de örgütlenme mücadelesi verdiğini ve yasal üye çoğunluğunu sağlayarak yetki başvurusu yaptığını, sendikaya olumlu yetki tespitinin gönderildiğini söyledi. İşveren tarafından ve diğer sendikalar tarafından yapılan itirazlar sonucu sürecin uzadığını ve yasal sorunlar çıktığını belirten Küçükosmanoğlu, Nakliyat İş Sendikası olarak 2023 Ocak ayında başvurularını yinelediğini ve önümüzdeki günlerde çoğunluk tespitinin geleceğini, toplu iş sözleşmesi sürecinin başlayacağını ifade etti.
''SENDİKALAŞMAYI ENGELLEMEK İÇİN HER YOLU DENEDİLER''
Küçükosmanoğlu, her işyerinde olduğu gibi İSG işyerinde de işverenin örgütlenmenin önüne geçmek, sendikalaşmayı engellemek istemesinden dolayı her türlü yönteme başvurduğunu belirtti. İSG çalışanlarının, Pandemi koşullarında bile hiçbir ücret zammı yapmayan işverene karşı anayasal, yasal haklarını kullanarak sendikaya üye olmaya başladığını belirten Küçükosmanoğlu, bu süreçten sonra İSG’de bir takım ücret artışları yapılmaya başlandığını bu yöntemle işçilerin sendikalaşmasının engellemek istediğini ifade etti.
10 SENDİKA ÜYESİ İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI
Küçükosmanoğlu, İSG işvereninin uzun süreden beri işletmede çalışan 10 sendika üyesi işçiyi, işçilerin ekonomik durumları istismar ederek, arabulucuya çağırarak “anlaşmalı olarak” işten çıkardığını söyledi.
Nakliyat-İş Sendikası olarak mücadeleye devam edeceklerini ve baskılara boyun eğmeyeceklerini belirten Küçükosmanoğlu, işten atılan işçiler, işlerine geri dönünceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.