"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Özel sektörde uzman öğretmenler kadro bekliyor

Özel sektörde uzman öğretmenler kadro bekliyor

En az on yıl özel sektörde çalışan uzman öğretmenler kadroya geçmek istediklerini belirtti.

Özel sektör yıllardır mesleklerini icra eden ve uzman statüsünde değerlendirebileceğimiz öğretmenler seçime kısa bir süre kala atama taleplerini yineledi. 

Ücretli öğretmenlik sorununa ilişkili özel sektörde görev yapan  uzman ve baş öğretmenler kadroya geçme taleplerini şu sözlerle açıklıyorlar:

''Bizler, ülkemizin üniversitelerinin eğitim fakültelerinden mezun olarak en az 10 yıl ve üstü süredir Özel Öğretim Kurumlarında çalışan öğretmenleriz.
Milli Eğitim Bakanlığımızca yürürlüğe konulan Öğretmenlik Meslek Kanunu yeterlilik kriterlerini yerine getirmiş ardından da yapılan yazılı sınavda geçer notu almış uzman öğretmen ile baş öğretmen olma hakkı kazanan 10 bin 453 uzman ve baş öğretmeniz.
2016 yılında özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri ve yine 2018 yılında ücretli öğretmenlik yapan öğretmenleri sınavsız atadığınız gibi bizlerde kadro talep ediyoruz.

Peki kadro taleplerimizin gerekliliğini doğuran sebepler nelerdir?

Uzman ve başöğretmenler olarak atandığımız okullarda mevcut tecrübe,bilgi ve birikimimiz ile eğitim kalitesi ve öğrenci başarısı artar.
Atandığımız okullarda her kademede hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerde tecrübelerimiz ile bireysel öğrenmeleri de dikkate alarak derslerin verimi ve öğrenci başarısını arttırır.
Yine tecrübelerimiz ile öğrenci ve veli diyaloglarında gözlemlenebilir başarı ve paralelinde öğrencilerde başarı oranının artması sağlanılır.
Kriz yönetimi gibi eğitim sisteminin en önemli noktasında tecrübelerimizle daha hızlı, güvenilir ve sistematik başarı sağlanılır.
Eğitimin spesifik kademelerinde istenilen ivmesel başarı yıllarca kazanılan birikimlerlerimizin katkısıyla sağlanılır.
Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında bizimle eş olan kamudaki uzman ve başöğretmenlere tanınan hakların hiç birinden faydalanamıyoruz. Haliyle tarafımıza yönelik mağduriyet oluşuyor.
İş bu maddi ve manevi mağduriyetlerimizin giderilmesi ve haklarımızın temini için tarafımıza kadro verilmelidir.
Uzman ve başöğretmenlik özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere ilk defa verilmiştir. Dolayısıyla yine ilk defa verilen bu hakların temini için ilk ve tek defaya mahsus olmak üzere kadro talebimiz yerinde ve hakkaniyetlidir.
Nitekim, örnekleri mevcut olan önceki yıllardaki atamaların aksine bizler en az 10 yıl olmak üzere daha uzun yıllardır öğretmenlik yapıyoruz ve bakanlığımızca belirlenen öğretmenlik meslek kanununa ait tüm kriterleri yerine getirip sonrasında da gerçekleştirilen yazılı sınavdan geçer not olan 70 ve üzeri notları almış öğretmenleriz.
İşte yukarıda belirtilen tüm geçerli sebepler dahilinde siz değerli yöneticilerimizden hakkaniyet namına hakettiğimiz kadrolarımızı talep ediyoruz.''

Yorumlar
D
Dilek Akkuş 1 yıl önce
5000 günden emekli olucam diye 143000tl borçlanma yaptım faizi cabası emekli olamadım borçlandım mağdurum 5000 gün emeklilik istiyoruz
BEĞENME
0
CEVAPLA
Şenol kablan 1 yıl önce
S a 1975 doğumlu 1994 sig.girisim var5070 gin pirim var ama emekli olamiyorum 30 senedir çalıştık fazlası var daha ne yapalım 5000 gin pirim çıkmasını 4 gözle bekliyoruz hayat pahalı buyaştan sora iş bulmakta zorlaşıyor bulamıyorum zor bi durum inşallah çıkar saygılar
BEĞENME
0
CEVAPLA
V
Vatan evladi 1 yıl önce
senelerdir içanadoluda büyükşehir beld.bit harita teknikeri olarak çalışıyorum bizide duysun artık reisimize okutun lütfen bizi başkansının iki dudağının arasına bırakmasın biz hep olduk arkasında kendiside bizim olsin arkamızda haksizlika etmesin müsade duamızı alsın reisimiz kiydirmasin umudumuzu senelerdir bekliyoruz hep sadık olduk kendisine baksın etrafına herşey güllük gülistanlik gösterdikleriyorlar ama boş. ulaşamiyorumki canım erdoganima ailelerimizde kırılıyor artık reisimize neden başkalarina izin veriyor emekleriniz boşa çıkartmalarına yavrum biz sadece artık reisimize güveniyoz ilk allahimiza diyorlar etten duvar örmüsşler benim gibi hakiki sadık vatan evlatları gecemiyor ulaşamiyorumki Allah aşkina okutun bakan bey kendisine bizi bit bırakmasın umutlarımızı başkasinin 2 dudağının arasına kaderimizi etmesin teslim kadromuzu versin artık lütfen iletin reisime.okutun lütfen ben ulaşabilsem dicemde izin edermi etrafındakiler hepsi sadece kendini düşünüyor yer kapma peşinde
BEĞENME
0
CEVAPLA
S
Serpil 1 yıl önce
5000 prim sarti 08.9 1999 99 girisliyim gencligimizi gecirdik is hayatinda simdi sadece adalet istiyoruz esitlik hakkimizi istiyoruz kademeli olcaksa neden bu tarihleri verdiniz ki bizler emekli olucaz diye kredi cektik suan da zor geciniyoruz kredi kartlarina yuklendik nereyi odeyecegimizi sapittik yahu yetisemiyoruz sadece 5000 prim esitligini istiyoruz magduruz zor durumdayiz lutfen bu kez bizleri dikkate alin torba yasaya bu da eklensin 5000 dediginiz tarihlerde esit olmasini istiyoruz kademe kalksin
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Arif tunc 1 yıl önce
@Serpil ben 8000 prim gunundeyim ve devlet bana, primin az 8000 prim daha yap gel derken, bizi eşseginiz olarak kullanmanizi kiniyorum. Yüzsüzlügun daniskasi; adam 5975 günu cok goruyo ama ben 8000 prim günum varken benim primime 8000 gün daha isteniyo ve magdur sensin. Sana bakcak enayi ariyon. Sizin gibiler yuzunden eyt buyuk haksizlikla cikti. Herkes 50 52 yasta 7000 prim günle emekli olsaydi, 99 öncesi kesimin köleleri 99 sonrasi calismaya baslayanlardan secilmezdi. Adalet yasalardan üstündur. Onun icin 99 öncesi yalanini yemiyoz
BEĞENME
0
C
Cenk Varol 1 yıl önce
STAJ 1996 STAJ SSK BAŞLANGICI OLSUN Sigortanın Uzunu Kısası Yarımı OLMAZ.! Devletimizin zorunlu tuttuğu Stajımızı çalışarak emek vererek alınterimizle yaptık, işyerlerindeki kadrolularla aynı saatte girip çıktık hatta onlardan daha çok çalıştırdılar stajeriz diye. Patronumuz da vardı,Ustalarımız Şeflerimiz Müdürlerimizde vardı başımızda, maaş'da aldık, Sigorta kartımızıda aldık. Üstelik STAJ dönemindeki çalışmamızın üzerinden yatan Sigorta Sicil numarası halen devam etmektedir. E.devlette ilk iş günü olarak görünüyor, Elimizdeki Sigorta kartında ilk işe başlangıç tarihi olarak görünüyor. Şimdi STAJ SSK BAŞLANGICI OLSUN ve ADALET YERİNİ BULSUN..!
BEĞENME
0
CEVAPLA