"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Seçim bitti, sıra ehliyet affında!

Seçim bitti, sıra ehliyet affında!

Seçimin ardından 'Ehliyet affı çıkacak mı?' sorusu vatandaşlar tarafından sık sık soruluyor. İşte ehliyet affına ilişkin son durum...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından milyonlarca ehliyet affı mağduru gözlerini meclise çevirdi. Daha önce yetkililerden gelen açıklamaları hatırlatan ehliyet affı mağdurları, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. 

Çeşitli sebeplerden dolayı ehliyetlerine yıllarca el konulmuş evine ekmek dahi götürmekte zorlanan mağdurlar, yaşadıkları pişmanlıkları dile getiriyor. Ölümlü kazaya karışmamış tüm sürücüler için bir defaya mahsus ehliyet affının çıkmasını istiyorlar. Ehliyet affı bekleyen vatandaşlar sosyal medya plafformu Twitter üzerinden yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

EHLİYET AFFINDA SON DURUM

Ehliyet affı ile ilgili herhangi bir gelişmenin olup olmadığı sorgulanıyor. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan,2 bin TL altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yapılandırılması, ehliyet affı ve sürücü ceza puanlarının silinmesine ilişkin kanun teklifin yasalaştığını açıklamıştı.

Ehliyet affı detaylarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Vergi dairesindeki tüm borçların yapılandırılması, 2 bin TL altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yapılandırılması, Ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren teklif yasalaştı" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Her konuda olduğu gibi bu hususta da vatandaşlarımızın gönüllerini rahatlatmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yorumlar
O
Ozan ozan 1 yıl önce
Ölümlü ve yaralanmali kaza harici bir defaya mahsus olmak üzere ehliyet affı istiyoruz. Dağdaki kurşun sıkan terörist pişmanlık yasasından yararlanabiliyor şoförler yıllarca süresi dolsa dahi Sudge kursunu bekliyor. Milyonlarca aile mağdur. Pismaniz.
BEĞENME
0
CEVAPLA