Binlerce kişi taşerona kadroyu ne zaman verileceğini merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 90 bin taşeronun kadroya alınmasıyla ilgili açıklama yapmıştı. Ancak yeni bir gelişme yaşanmaması taşeron işçilerinin tepkisine neden oldu.
TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI
Taşeronlarla ilgili bir çözüm bulunması gerektiğinin altını çizen Atalay, "Hükümetin 2019 yılında 696 ile ilgili, kadroya geçenlerle ilgili bize bir sözü var. KİT'ler başta olmak üzere bir daha bu ülke gündeminden taşeron lafını kaldırmamız gerekiyor. Yani TÜRK-İŞ'in, sendikaların talebi bu." diye konuştu.
BAKAN BİLGİN KASIM AYINI İŞARET ETMİŞTİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, yaptığı son açıklamaların ardından 90 bin taşerona kadro verilmesiyle ilgili tarih açıklamasında bulunmuştu.
Bakan Bilgin açıklamalarında şunları söyledi;
"Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor."
TAŞERON İŞÇİLER KADRO TALEP EDİYOR
Taşeron işçiler sosyal medya mecralarından seslerini duyurmaya çalışıyor. Yıllarca çalıp kadroya dahil edilmeyen emekçiler, yaşadıkları mağduriyetin son bulnmasını istiyor.
TYP'LİLERE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?
İşkur aracılığıyla yapılan geçici işçi alımları TYP olarak adlandırılmaktadır. Bir kişi en fazla 9 ay çalışır ve iş bitiminde işsiz kalır. İşten çıkarılınca da 1 senesini tamamlayamadığı için herhangi bir kıdem tazminatı ya da başka bir haktan faydalanamaz. Bu nedenle büyük bir mağduriyet yaşayan TYP işçileri kadroya alınmayı talep ediyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TYP işçilerinin kadroya geçmesi konusunda olumlu bir açıklama yapmadı. Ancak seçime kısa bir süre kala kadroya geçmek isteyen TYP işçileri Twitter üzerinden etkinlikler düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor.
KİT' taşeron işçiler kadro sözünün tutulmasını istiyor
Kamu İktisadi Teşebbüsleri bir diğer ismiyle KİT'ler kadro istediklerini defalerca kez belirtti. Ancak konuya ilişkin ne hükümet kanadından ne de muhalefet kanadından ses çıkmıyor.
KİT'ler özlük haklarında iyileştime istiyor. Daha önce KİT'lerde çalışan taşeron işçilere kadro sözü verilmişti. 90 bin KİT çalışanı kadro bekliyor.
İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak için taşerona "Hayır" diyen mağdurlar eşit iş, eşit hak ve eşit maaş istediklerini söyledi. Gözler iktidara çevrildi...
YHS PERSONELLERİ STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ İSTİYOR
Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personelleri, uzun süredir eğitim durumlarına göre statü değişikliği talep ediyor. YHS personelleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de 2018 seçim beyannamesinde sözünü verdiği, '' Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunun eğitim durumlarına göre bir defaya mahsus bir üst kadro olan Genel İdari Hizmetler ve Teknik Hizmetler sınıfına geçirilmesi'' vaadinin yerine getirilmesini istiyor.
YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİ NE İSTİYOR?
Yardımcı Hizmetler Sınıfı Platformu Genel İdari Ve Teknik Hizmetler Sınıflarına Geçiş hakkı taleplerini şu maddelerle açıklıyor:
- Tanımsız görevlendirilmenin çeşitli mağduriyetleri de beraberinde getirmesi.
- Eğitim durumuna tezat personel israfı diyebileceğimiz hali ile bulunduğu kurumunda imajına ters gelen vaziyeti için.
- 58 yıllık YHS kadrosunun ortaya çıkma gereksinimlerinin ömrünü tamamlaması sebebiyle mensubu bulunan personeli âtıl vaziyete getirdiği için.
- Kariyer, özlük, mali durumlarının 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu'nda memur görünümleriyle bağdaşmaması için.
- Görevde Yükselme Sınavlarının kararının bakanlık ile kurumlara bırakılıp, düzensiz ve uzun süre yapılamadığı gibi açılan kadro yetersizliği, kadro derece sorunu ve mülakât engelleriyle gelecek İş hayatında ciddi olumsuzluk yaşanması.