"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Ücretli öğretmenlere 2024'te düzenleme gelecek mi?

Ücretli öğretmenlere 2024'te düzenleme gelecek mi?

Ücretli öğretmenler eşit hak talebi istiyor, yaşadıkları mağduriyetin son bulması için çalışmaları devam ediyor. Peki düzenleme gelecek mi?

Ücretli öğretmenlerin düşük maaş ve emeklerinin sömürülmesinin yanı sıra kadrolu öğretmen alındığında işlerine son verilmesi konusuna da değiniyor. Çalıştıkları kurumlarda hem kadrolu öğretmenlerin yaptığı aynı işi yapmaları hem de saatlik olarak ücretlerinin hesaplanması, çalışma arkadaşları içerisinde ikinci sınıf muamele görmeleri ve mobbinge maruz kaldıklarını da belirttiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan ücretli öğretmenlere 2023-2024 yıllarında %25 zam yapacağını açıklasa da henüz resmi bir karar açıklanmadı. 

Ücretli öğretmenlerin yaşadıkları mağduriyet saymakla ne yazık ki bitmiyor, talep ettikleri haklarını duyurmaya devam ederken seslerini birçok partiden milletvekilleri ve genel başkanlar duyurmaya ve Meclisin gündemine getirmeyi ihmal etmiyor. 

Ücretli öğretmenler liyakat istiyor

Ücretli öğretmenler mülakat sisteminin kaldırılmasına ilişkin hususta ise şu şekilde açıklamalarda bulundular: “2018’den itibaren yapılmakta olan, Ziya Selçuk ve Mahmut Özer dönemindeki mülakat sistemi yüzde 0 etkiliydi. KPSS puanı ne ise o veriliyordu. Yani yuvarlama usulü uygulanıyordu. Örnek verecek olursak, KPSS puanı 79,39 olan bir öğretmene 79 veriliyor, KPSS puanı 79,89 olana 80 veriliyordu. Haliyle birçok kişinin mülakat puanı aynı olduğundan tekrar KPSS puanına bakılıyor, sıralamalar değişmiyordu. Kısaca mülakat sözde yapılıp sadece bütçe harcanıyordu. Şu an geldiğimiz noktada Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘mülakatları yüzde 100’den yüzde 50’ye düşürüyoruz’ diyor ancak bu doğru değil. Çünkü kaldıracağız dedikleri mülakatın aslında hiçbir etkisi yoktu” ifadelerine yer verdiler.

Öğretmenler; eşit hak talebi, yaşadıkları mağduriyetler ve iş alanlarda yaşadıkları sorunları sosyal medyada gündeme getirmeye devam ediyor. Bu noktada milletvekilleride bu duruma Mecliste olabildiğince değiniyor. Henüz bir düzenleme yapılmamasıyla beraber bekleyiş sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *