"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2527 %0.1
37,1214 %0.27
2.302.992 %-1.555
3.016,34 0,80
Ara
İşçi Haber İşçinin Gündemi İSKİ Atık Su Arıtma Tesisleri işçileri sendikal mobing ve tehdit ile karşı karşıya!

İSKİ Atık Su Arıtma Tesisleri işçileri sendikal mobing ve tehdit ile karşı karşıya!

İstanbul Anadolu Yakası'nda İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) Atık Su Arıtma Tesisleri'nde çalışan işçiler, sendika üyesi oldukları gerekçesiyle mobing ile karşı karşıya kalıyorlar.

İSKİ Atık Su Arıtma Tesisleri taşeron işçileri uzun zamandır sendika üyesi olmaları sebebiyle taşeron Alkataş A.Ş. müdürleri tarafından mobinge maruz kaldıklarını dile getiriyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) atıksu arıtma tesislerinde çalışan işçiler, taşeron firma Alkataş A.Ş.’ın mobing uygulamalarına karşı harekete geçti. Sendikal faaliyet gösteren işçilere yönelik yapılan tehditler, henüz ihalesi yapılmamış bir dönem içerisinde sendika temsilcileri ve destekleyen işçilerin işten çıkarılacağı yönünde bildirilerle devam ediyor.

İŞÇİLERDEN TEPKİ


Bu duruma tepki gösteren işçiler, yönetimden resmi bir açıklama talep etti. Yönetim, işçilere yaptığı açıklamada “Bir yanlış anlaşılma olduğunu” belirtti. Ancak yapılan yüzleştirmede, yönetimdeki müdürün yalan söylediği ortaya çıktı.

İşçiler, dayanışma içinde olduklarını göstererek, böyle bir uygulama yapılmaya çalışılması durumunda iş bırakacaklarını bildirdi. Yapılan toplu sözleşmenin yükümlülüklerini hiçbir şekilde yerine getirmeyen Alkataş A.Ş., toplu iş sözleşmesine uyması için işçiler tarafından mahkemeye verilmiştir. Yapılan mobinge mahkeme ile karşılık veren işçilere ise tehditler devam etmekte. 50'ye yakın işçinin mahkemesi devam ederken taşeron firmanın İnsan Kaynakları, sendika temsilcilerini ve destek verenleri tehdit için aramaya devam ediyor. 

Öte yandan, İSKİ’nin bu duruma sessiz kalması ve taşeron firmaya gerekli uyarıları yapmaması, toplumda çeşitli şüphelere yol açtı. İşçilerin yaşadığı mobing ve tehditler, kamuoyunda tartışmalara neden olurken, İSKİ’nin bu eylemler karşısında kayıtsız kalması soru işaretlerine yol açıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *