"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber İstanbul Hastanede akıl almaz facia: Asma tavan çöktü, bir bebek öldü!

Hastanede akıl almaz facia: Asma tavan çöktü, bir bebek öldü!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde büyük bir kaza yaşandı.

Olay, dün gece saat 01.00 sularında Yeşilköy'de bulunan hastanede gerçekleşti. Hastanenin asma tavanı çöktü ve 8 bebek tahliye edildi. Farklı bir üniteye nakledilen ve prematüre olduğu öğrenilen bir bebek maalesef hayatını kaybetti.

Olay yerinde yapılan incelemelere göre, yenidoğan yoğun bakım ünitesinin tavanında bir çökme meydana geldi. İhbar üzerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri hemen olay yerine sevk edildi. Tavanın çökmesine, sıcak su tesisatının patlaması neden oldu. İtfaiye ekipleri tarafından tahliye edilen 8 bebek, güvenli bir şekilde farklı bir üniteye transfer edildi. Patlayan sıcak su borusundan akan sular hastane koridorunu su basarken, çökme sırasında ölen veya yaralanan olmadı. Ancak, koridor ve tavan ciddi şekilde hasar gördü.

Olay sonrası, tahliye edilen bebeklerden birinin sağlık durumu kötüleşti ve prematüre olarak tedavi gören bu bebek maalesef hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

İstanbul İtfaiyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde sıcak su tesisatında meydana gelen patlamanın ardından asma tavanda çökme meydana geldi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 8 bebek ekiplerimiz tarafından tahliye edilmiştir" şeklinde bilgi verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *