"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2698 %-0.01
37,0600 %0.08
2.302.112 %-0.504
3.028,21 0,01
Ara
İşçi Haber İstanbul İBB'den yeni düzenleme: Cemevleri resmen ibadethane olarak kabul edildi

İBB'den yeni düzenleme: Cemevleri resmen ibadethane olarak kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, önemli bir karara imza atarak cemevlerini resmi olarak ibadethane olarak kabul etti.

Bu karar doğrultusunda, İBB Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün sorumluluk alanına cemevleri de dahil edildi. Meclis tarafından onaylanan İBB Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliği ile müdürlüğün organizasyon yapısı, hukuki statüsü, görev ve yetkileri net bir şekilde belirlendi.

Yönetmelikte, şube müdürlüğünde görevli memurlar, sözleşmeli personel, işçiler ve diğer personel türleri tanımlandı. Şube müdürlüğünün sorumlulukları arasında cami ve mescitlerle birlikte cemevleri ve diğer dinlere ait ibadethaneler de yer aldı.

KAMU HİZMETİNİN TARAFSIZLIĞI İLKESİ UYGULANACAK

Müdürlüğün görevleri arasında, dini kurum ve topluluklardan gelen teklifler, görüşler ve taleplerin incelenmesi, değerlendirilmesi ve ilgili birimlere iletilmesi bulunuyor. Ayrıca, kamu hizmetinin tarafsızlığı ve eşitlik ilkesine uygun olarak dini kurum ve topluluklara ait ibadethaneler için bina ve tesislerin yapımı, bakımı ve onarımı taleplerinin değerlendirilmesi de müdürlüğün görevleri arasında yer alıyor.

Dini kurum ve topluluklara gerekli malzeme desteğinin sağlanması, eğitim ve kültür faaliyetlerinin desteklenmesi, inanç grupları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla ortak çalışmalar yapılması, etkinliklerin düzenlenmesi ve gerektiğinde destek verilmesi de şube müdürlüğünün sorumlulukları arasında bulunuyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerden bir ay önce yaptığı açıklamada, “Cemevleri ibadethanedir. Bunu kabul etmeyen, ettirmeyen, etmemeye çalışan hangi anlayış varsa tarihe gömülme vakti gelmiştir" demişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *