Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmeden önce Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'ye 54 vekil sözü verdiği ve adaylığının kesinleşmesinden sonra bu partilere 11 vekil teklif ettiği iddiası ortaya atıldı.

Olayla ilgili DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın tepki gösterdiği ve partisine 20 vekil istediği öne sürülürken DEVA Partisi yöneticileri arasında Kılıçdaroğlu için “Adam bizi sattı” ifadelerinin kullanıldığı duyumlarından bahsedildi.

"20 VEKİL SÖZÜ VERİLMİŞTİ AMA..."

Siyaset kulislerini hareketlendiren iddiayı AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ortaya atarken Selvi, iddiasını dile getirdiği bugünkü köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'e görüşmesinde eşlik edecek isim belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'e görüşmesinde eşlik edecek isim belli oldu

“Kılıçdaroğlu’nun küçük partilere önce söz verip, sıra listelerin oluşturulmasına gelince kontenjanı azaltması, küçük partiler arasında rahatsızlığa neden oldu. İlk tepkinin Ali Babacan’dan geldiği söyleniyor. Babacan’ın 20 milletvekilliğinde ısrar ettiği ifade ediliyor. Babacan’ın, “Bize 20 milletvekilliği sözü verildi, şimdi 3 milletvekilliği öneriliyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dediği söyleniyor. Babacan’ı ikna etmek için Davutoğlu ve Karamollaoğlu görüşmüş. Ama Babacan 20 milletvekili ısrarını sürdürüyormuş.

“DEVA’ya 4-5 milletvekili olabilir” deniliyor. DEVA Partisi yöneticilerinin Kılıçdaroğlu için, “Adam bizi sattı” dedikleri ifade ediliyor.”