CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar'ın canlı yayındaki sözlerine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Uğur Dündar'a sert sözler sarf eden Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sağdan soldan vatan evlatlarının idamlarıyla sonuçlanan 68 kuşağı fırtınasında gemisine dalga vurmamış Uğur Dündar, 1980 darbesinin "Bizim Uğur"u, TRT Genel Müdürü… 

Cumhuriyet Halk Partisi çok değişti Uğur Bey. Artık toplumun büyük bölümünü öcü gibi gördüğü bir parti değil. Bakın TV programında değerli kardeşim Cemal Enginyurt, size karşı millet ittifakını ve helalleşmemizi nasıl savunuyor, siz ise nasıl da inkar ediyorsunuz. Siz hiç değişmemişsiniz! Hala 1970’lerde, 80’lerde, 90’larda yaptığınızı yapmaya çalışıyorsunuz. Bu sefer olmaz! Toplumun inanç ve değerleri ile siz ve temsil ettiğiniz kimliğiniz, mıknatısın iki ayrı kutbu gibisiniz.

Mustafa Destici'den 1 Mayıs açıklaması: O polise sopalarla saldıranlar işçi değil, terörist Mustafa Destici'den 1 Mayıs açıklaması: O polise sopalarla saldıranlar işçi değil, terörist

"DIŞ DEVLETLERİN AJANI OLUP OLMADIĞIMI SORACAK KADAR DENGENİZİ YİTİRDİNİZ"

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Siz Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve toplumsal barışa yaklaştıkça seçimlerde broşürlerimizi dağıtan başörtülü kardeşlerimiz, bütün kırgınlıklarını unutan Kürt kardeşlerimiz, vatanperverlik çatısı altında bütünleştiğimiz sağcı kardeşlerimiz, kısacası bu ülkenin ötekileri bizden uzaklaşıyor. Buna müsaade edemeyiz. Belki biraz kırıcı oldu ama kusura bakmayın Uğur Bey bunlar gerçekler.

Bana, canlı yayınlarda Dış devletlerin ajanı olup olmadığımı soracak kadar dengenizi yitirdiniz, ses çıkarmadım.  Şahsıma dilediğiniz kadar saldırabilirsiniz ama kardeşliğimizi dinamitlemenize müsaade etmem.  Kendi adaylığımı dayatmak için siyasi rüşvet dağıttım iddialarınıza susarım ama 6'lı masa bileşenlerine "siyasi rüşvet aldınız" imasına susmam, bu birlikteliği bozdurmam"

Editör: Gizem Külcü