"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9857 %-0.06
2.249.480 %-2.594
2.992,69 -1,16
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat İstanbul Devlet Opera ve Balesi yeni sezonu büyüleyici bir geceyle açıyor!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi yeni sezonu büyüleyici bir geceyle açıyor!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin yeni sezonu başlıyor! Sezon Açılış Gecesi etkinliği Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2023- 2024 sezonunu 27 Eylül'de Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) açıyor. 

Sezon Açılış Gecesi'nde İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri, solist dansçıları, orkestrası, korosu ve "Modern Dans Topluluğu İstanbul" Projesi dansçılarıyla bir bütün olarak seyirci karşısına çıkacak.

Türk Telekom Opera Salonu'nda düzenlenecek olan etkinlikte Beethoven, Mozart, Bellini, G.Verdi, Çaykovski, Donizetti, Mascagni, Gounod, Puccini, Bizet gibi dünyaca ünlü bestecilerin dünya opera repertuvarındaki başyapıtlarından seçkiler; L.Minkus ve A. Adam'ın bale eserlerinden bölümler de sahnelenecek.

Orkestra şefliğini İbrahim Yazıcı, koro şefliğini ise Volkan Akkoç yapacak. Fidelio, Don Giovanni, I Puritani, Il Trovatore, Yevgeni Onegin, Lucia di Lammermoor, Otello, Cavalleria Rusticana, Aida, Nabucco, Faust, La Bohème, Carmen operalarından ve Giselle, La Bayadère ve Don Kişot balelerinden seçkiler, izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Seyircilerin yoğun ilgisi ve Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin açılış etkinliği için "Sezon Açılış Gecesi" 30 Eylül'de AKM'de tekrar sanatseverlerle buluşacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *