"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Magazin Matthew Perry'nin ölümünde cinayet iddiası: 5 kişi tutuklandı

Matthew Perry'nin ölümünde cinayet iddiası: 5 kişi tutuklandı

Dünyaca ünlü oyuncu Matthew Perry'nin geçtiğimiz yıl ketaminin etkileri nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından ortaya çıkan şok edici gerçek tüm dünyayı sarstı.

Perry'nin bağımlılığını suistimal ettikleri belirlenen iki doktor ve kişisel asistanının da aralarında bulunduğu beş kişi tutuklandı. 90'ların ikonik dizisi "Friends"te canlandırdığı "Chandler Bing" karakteriyle hafızalara kazınan Perry, 28 Ekim 2023'te hayatını kaybetmişti.

54 yaşındaki oyuncunun otopsi raporunda, ölüm nedeninin ketamin kullanımı sonucu gerçekleşen boğulma olduğu açıklanırken, soruşturmanın derinleştirilmesiyle ulaşılan yeni bilgiler, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı.

5 people charged in Mathew Perry's ketamine overdose death : NPR

BAĞIMLILIĞINI SUİSTİMAL ETTİLER

Los Angeles Savcılığı, Perry'nin bağımlılığını kötüye kullandıkları gerekçesiyle, aralarında iki doktor ve kişisel asistanının da bulunduğu beş kişinin tutuklandığını duyurdu. Savcı Martin Estrada, iddianamede doktorların Perry'ye yüksek doz ketamin temin ettiklerini ve bu süreçte oyuncuyla mesajlaşarak ketaminin ne kadar ödeme karşılığında sağlanacağını tartıştıklarını belirtti. Zanlıların, Perry’ye sağlanan ketaminin izlerini örtbas etmeye çalıştıkları da ortaya çıktı. Oyuncunun kişisel asistanı ve diğer bir zanlı, suçlamaları kabul etti.

NE OLMUŞTU?

Matthew Perry, 28 Ekim 2023'te yaşamını yitirmişti. Perry'nin otopsi raporu, ölüm nedeninin ketamin kullanımına bağlı boğulma olduğunu ortaya koydu. Raporda, Perry’nin ölümüne koroner arter hastalığı ve opioid bağımlılığı tedavisinde kullanılan Buprenorfin'in de etkili olduğu belirtildi. Yakınları, oyuncunun depresyon ve kaygı bozukluğu için "ketamin infüzyon terapisi" adı verilen bir tedavi gördüğünü, ancak otopsi doktoru, Perry'nin vücudunda ameliyatlarda kullanılan genel anestezi seviyesinde ketamin bulunduğunu açıklamıştı. Mayıs 2023'te polis, Perry'nin ölümüne neden olan ketaminin kaynağını araştırmak üzere bir soruşturma başlatmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *