"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Magazin Soruşturma tamamlandı! Nihal ve Bahar Candan hakkında istenen cezalar belli oldu

Soruşturma tamamlandı! Nihal ve Bahar Candan hakkında istenen cezalar belli oldu

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından Nihal ve Bahar Candan hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Candan kardeşler hakkında iddianamede istenen cezalar da belli oldu.

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan ve Bahar Candan, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından 16 Kasım 2023 tarihinde tutuklanmışlardı. Nihal Candan geçtiğimiz haftalarda yakalandığı anoreksiya hastalığı nedeniyle cezaevinden tahliye edilmişti. 

İSTENEN HAPİS CEZALARI BELLİ OLDU!

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından başlatılan soruşturmaları devam eden kardeşlerin iddianamesi tamamlandı. Candan kardeşler hakkında istenen cezalar belli oldu. Hazırlanan iddianame kapsamında Alisya Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapsi istendi.

BAHAR CANDAN GİZLİ MUHASEBECİ VE KASA!

Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun liderliğindeki şebeke ucuza araç sattıklarını söyleyerek vatandaşları sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdı. Bahar ve Nihal Candan kardeşler ise bu şebekenin hiyerarşik ve organik yapısı içerisinde yer aldı. İddianamede örgüt lideri Onur Apaydın’ın örgüt içerisinde ‘gizli muhasebeci ve kasa’ konumunda olan şüpheli Alisya Bahar Candan üzerinden bankacılık faaliyetlerini gerçekleştirdiği ve elde edilen suç gelirinin aklandığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *