Uzun süredir kamu kurumlarında kadrolu memur olarak görev alan öğretmenler 10 yıllık bekleyişlerinin son bulmasını ve yasal düzenlemelerle atanmayı istiyor. 

Ekran Görüntüsü (40)

Proje okullarına öğretmen atama kılavuzu yayınlandı! İşte başvuru tarihleri Proje okullarına öğretmen atama kılavuzu yayınlandı! İşte başvuru tarihleri

CHP'li Vekil Mehmet Tahtasız, TBMM'de yaptığı konuşmada, mülakatsız atama bekleyen öğretmenler ve memur öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi.

Tahtasız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirip pedegojik formasyon almış olan memur bekleyen öğretmenler de atama bekleyen öğretmenlerimiz gibi mağdurlar.

Uzun süredir kamu kurumlarında kadrolu memur olarak görev alan öğretmenler, 10 yıllık bekleyişlerinin son bulmasını ve yasal düzenlemelerle atama istiyor.

Yapılacak ilk öğretmen atamasında, memur öğretmenlere de kontenjan verilmelidir.

AK Parti hükümeti iktidara geldiğinde, atama bekleyen öğretmen sayısı 68 bin iken bugün 1 milyonu aştı. Çözüm değil sorun üreten bir iktidar olarak atama bekleyen öğretmenlerin sorunları derhal çözüme kavuşturulmalı, mülakatsız atamalar bir an önce yapılmalıdır.

En az 100 bin atama, yıllardır umutla bekleyen genç öğretmenlerimizin hakkıdır.

Cumhurbaşkanımızın 'mülakatı kaldıracağız' sözüne rağmen 'mülakat gibi mülakat yapacağız' diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sesleniyorum: Sayıları 1 milyonu bulan gençlerimiz sizden mülakat gibi mülakat değil, atama gibi atama bekliyor."

Editör: Zeynep Peksoy