Sendika tarafından yapılan açıklamada, memurların ve emeklilerin zor durumda olduğu vurgulandı. Özellikle öğretmenlerin öğle aralarında yemek bile yiyemediği, memurların ise yüksek kira fiyatları ve temel ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çektiği ifade edildi.
Sendika, 23 Aralık 2024'te gerçekleştirdikleri bir günlük iş bırakma eylemi ve basın açıklamalarına rağmen, hükümetin yüzde 11,54 oranındaki maaş artışını yetersiz buldu. Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası, bu oranla memurların açlık ve sefalet içinde kalacağına dikkat çekerek, maaşlara en az yüzde 40 oranında iyileştirme yapılması gerektiğini belirtti.
Sendika, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda mücadelesine devam edeceğini belirtti. En düşük emekli maaşının asgari ücretin 1,30 katı olması gerektiğini ve en düşük memur maaşının ise 68 bin TL, yani yoksulluk sınırına denk bir düzeye çıkarılmasını talep etti. 13 Ocak’ta başlayacak olan iş bırakma eylemi, bu taleplerin karşılanması için bir adım olarak görülüyor.
Sendika, Eylemlerine Devam Edeceğini Açıkladı
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, taleplerinin yerine getirilene kadar yasaların kendilerine verdiği tüm hakları kullanarak mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Sendika, 13 Ocak’ta gerçekleştireceği eylemin ardından, daha fazla dikkat çekmek için yeni protestolar yapma kararı alabilir.
Kaynak: İHA