Özellikle Marmara bölgesinde hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği şu günlerde vatandaşlar sıcaklıkların azalıp azalmayacağını merak ediyor.

Soğuk havalardan hızlı bir geçiş yaptığımız bahar havası vatandaşları mutlu etti. Ramazan ayının son günlerinde mevsim normallerine göre yüksek sıcaklıklar yaşanmaya devam ederken Meteorloji Genel Müdürlüğü'nden son tahminler geldi. 

YURDUN HANGİ BÖLGELERİNDE YAĞIŞ VAR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre; yurdun kuzeydoğusu ile zamanla kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Çorum, Sivas, Samsun'un batı ilçeleri, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Trabzon'da dolmuş şoförleri, servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbetti Trabzon'da dolmuş şoförleri, servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbetti

HAVA SICAKLIKLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Yağışların ise karla karışık olarak Kars, Ardahan ve Erzurun'da etkili olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğu belirtildi.

Hava sıcaklığının, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı açıklandı. Rüzgarın ise, genellikle güney ve doğu, kuzey kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

Editör: Gizem Külcü