Eğitimin en temel noktalarından olan okuryazarlık bile günümüzde pek çok uzak bölgede problem olmaya devam ediyor. Zamanında gerekli eğitimi alamayan kişiler de doğal olarak yazılı etkileşimlerde problem yaşayabiliyorlar. Ortaya çıkarılan yeni bir cihaz, bu kişilerin problemini anında çözmeyi vadediyor.

Bir eğitim cihazı olan Literacy Pen, tamamen açık kaynaklı ve tüm kalemlerle uyumlu. Çalışma mantığı da oldukça basit. Kullanıcıların önce cihazı kaleme oturtması gerekiyor. Daha sonra da cihaz üstündeki butona basıp yazmak istedikleri kelimeleri söylüyorlar. Mikrofon yoluyla bu kelimeleri anlayan cihaz, bu kelimeleri dijital ekranına harf harf yansıtıyor. Bu sayede kelimeler, kağıda geçmeye hazır şekilde hızlıca kullanıcıya gösteriliyor.

Küçük boyutu, hafifliği ve ergonomik yapısı da cihazın taşınmasını ve her yaştan kullanıcıya hitap etmesini mümkün kılıyor. Bu da genç veya yaşlı demeden okuma yazmada problem yaşayan kişilerin cihazı kullanabileceği anlamına geliyor. 

Avrupa Birliği Meta'ya soruşturma başlattı! Avrupa Birliği Meta'ya soruşturma başlattı!

Bunun hayatta ne denli büyük zorluklar çıkaracağını tahmin etmesi bile zor. Kendini ifade etmenin temelini oluşturan okuma/yazma öğrenilmediği takdirde kişilerin sosyal yaşamlarını da derinden baltalıyor.

Dünya Okuryazarlık Vakfı tarafından geliştirilen cihazın farklı diller için desteği hakkında bir bilgi yer almıyor.

Kaynak:webtekno