CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah" programına konuk olarak, gündeme yönelik soruları yanıtladı.

Hatay'da aday belirleme süreci yönetimi konusunda öz eleştirisi olup olmadığı sorulan Özel, Hatay'da süreci kötü yönettiklerini düşünmediğini dile getirdi.

Özel, 5 anket yaptıkları Hatay'a 3 farklı heyet yolladıklarını belirterek, "Bir gerçek var. Hatay'da biz yüzde 20-30 arası oy alabiliyorken, iki dönemdir Hatay'ı kazanan, Hatay'da önemli bir mücadele veren bir belediye başkanı var. Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde Lütfü Savaş CHP'nin gösterebileceği en iyi aday." dedi.

Bir yandan da belediye başkan adayının değişmesi yönünde hem Türkiye'de hem sosyal medyada hem de 6 Şubat'ta gittikleri şehirde birtakım taleplerin, tepkilerin olduğunu aktaran Özel, "İki karardan birini vereceksiniz. Bir yanda Suzan Şahin, enkazın başında günlerce uykusuz, ağlaya ağlaya bütün komşularını, hemşehrilerini kurtarmaya çalıştığını görmüşüm. Anket yapıyorsunuz, Lütfü Savaş her partiden oy alıyor. Lütfü Savaş doğru aday gözüküyor ama başka bir tartışma var. Biz en nihayetinde 10 Ocak günü Lütfü Savaş'ı adaylaştırdık." diye konuştu.

Son gün bir anket daha yaptıklarını, Lütfü Savaş'ı da davet ederek onun elindeki anketleri de aldıklarını belirten Özel, fikrini aldıkları bütün ilçe belediye başkan adaylarının, ilçe başkanlarının, il başkanının, eski ve mevcut milletvekillerinin hepsinin "Bu seçimi Lütfü Bey'le alırız" dediklerini ifade etti.

"PEK ÇOK VERİ, PEK ÇOK BİLGİ LÜTFÜ BEY'İN BU İŞİ BAŞARACAĞINI GÖSTERİYOR" 

Özel, bu kararı ince eleyip sık dokuyarak almalarını kötü süreç yönetimi olarak düşünmediğini vurgulayarak, "Pek çok veri, pek çok bilgi Lütfü Bey'in bu işi başaracağını gösteriyor." diye konuştu.

Hatay'daki oy oranlarına yönelik Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Bir AK Parti oyu var, bir CHP oyu var. Bir ölçtürüyoruz 3 puan geride çıkıyoruz, bir ölçtürüyoruz 4 puan önde çıkıyoruz. Diyorum ki 'Bu nasıl bir şey?' Diyorlar ki, 'Normal şartlarda ölçüm yapılamaz durumda Hatay.' Hatay'da duygular hala travmatik. Bir haberle olumsuz etkilenip bir başka tercihte bulunabiliyor insanlar. Bir başka şeyde başka bir tercihte bulunuyor. Ama bir gerçek var, kararsız ve muhalif bir grup var. O grup eğer AK Parti'ye Hatay'ı vermek istemezse Hatay bizde zaten. Ama o grup Hatay'da 'AK Parti'yi de beğenmiyorum, Lütfü Savaş'ı da beğenmiyorum, bu yüzden oy vermiyorum' ya da 'Başka bir partiye veriyorum' dediğinde başa başız, AK Parti'nin alma ihtimali var. O yüzden Hatay'ın kaderi Hatay'ın muhalif seçmenlerinin elinde."

"BENİM TANIDIĞIM MERAL HANIM 'BALIKESİR'E BORCUM VARDI. GEREĞİNİ YAPIYORUM' DER" 

Seçim hedeflerine dair değerlendirmesi sorulan Özel, ellerindeki 11 belediyenin tamamını korumak, üzerine de Bursa ve Balıkesir gibi yeni belediyeler eklemek istediklerini söyledi.

Özel, "Aslında Balıkesir çoktan hak ettiğimiz bir yer. Geçen seçim Ahmet Akın adaydı ve kazanmaya gidiyordu. İYİ Parti Balıkesir'i istedi. Ağlaya ağlaya Ahmet Akın'ı çektik. Bir başkası istedi oraya koyduk. O kişi hem seçimi kaybetti hem sonra AK Parti'ye geçti." dedi.

D-130'da korkutan tanker kazası:  Karayolu trafiğe kapatılırken çevredeki binalar boşaltıldı D-130'da korkutan tanker kazası: Karayolu trafiğe kapatılırken çevredeki binalar boşaltıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in o dönem Ahmet Akın'a "Bunların hiçbirine borcum yok ama sana bir borcum var Ahmet. Ben o borcu bir gün öderim" dediğini aktaran Özel, "Ben şimdi şunu bekliyorum Meral Hanım'dan; 'Benim geçmişten bu genç arkadaşıma ve Balıkesir'e bir borcum vardı. Ben gereğini yapıyorum' der mi? Benim tanıdığım Meral Hanım der." dedi.

CHP GEBZE'DE TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ'I DESTEKLEYECEK

Özel, CHP'nin Gebze'de adaylığını açıklayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'a destek verip vermeyeceğine ilişkin, şunları söyledi:

"TİP'le şöyle bir çalışma yaptık. Onlar bizi kaybettirme riski olan yerlerde aday göstermediler. Biz de bir işçi kenti olan Gebze'de, ilçe belediyesinde Erkan Baş genel başkan olarak oraya bir iddia koydu. Orada biz aday göstermedik, kendisini destekliyoruz. Ama Kocaeli Büyükşehir'de, bütün ilçelerde ve TİP'in aday göstermediği bizim açımızdan yarışmalı yerlerde de TİP seçmeni bu Gebze jestine karşılık CHP'ye destek verecek."

İstanbul ile ilgili değerlendirmesi sorulan Özel, burada çok önemli bir rekabet olduğunu söyledi. İstanbul'da çok önemli bir başarı elde edeceklerini savunan Özel, "Karşımızdaki rakipleri görüyorsunuz. İktidarın buraya nasıl yüklendiğini görüyorsunuz. İktidar medyasını, iktidarın tüm olanaklarını buraya seferber ettiği bir süreçteyiz ama bir gücümüz var. O da şu; son 5 yılda Ekrem İmamoğlu ve ekibinin İstanbul'da yaptıkları." dedi.

Özel, İmamoğlu'nun seçimi kazanıp kazanamayacağına ilişkin soruya ise "Kazanacak, hem de çok rahat bir şekilde kazanacak. İstanbul'a da rahat bir nefes aldıracak." yanıtını verdi.

İzmir'de büyükşehir belediyesini kaybetme riskleri olmadığını ifade eden Özel, seçimde Ankara ve İzmir'de rekor, İstanbul'da ise seçimi rahat kazanmayı beklediklerini dile getirdi.

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ 1 NİSAN SABAHI BELEDİYELERİNİN GİRİŞİNE MAL VARLIKLARINI ASACAKLAR 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşiyle birlikte mal varlığını açıkladığının hatırlatılması üzerine Özel, belediye başkanlarının, milletvekillerinin mal varlığını açıklamalarını doğru bulduğunu söyledi.

Özel, "Seçilen bütün belediye başkanlarımız 1 Nisan sabahı belediyelerinin girişine mal varlıklarını asacaklar." ifadelerine yer verdi.