Kastamonu'da bir süre önce kapanan özel okulun sahibi ve yakınları, ödemeleri görüşmek üzere öğretmenleri Doğa Kültür Köyü Öğretmenevi'ne çağırdı. 

Görüşme sırasında çıkan tartışma, kavgaya dönüşünce, 3 öğretmen ve bir öğretmenin nişanlısı, okul sahibi ve yakınları M.E., O.E., İ.E.E., ve Y.F.Ö. tarafından darbedildikleri iddiasıyla jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Darp edilen 4 kişi, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı.

Öğretmen Ali Özçağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek yıl çalışmak üzere sözleşme yapmalarına rağmen okulun apar topar kapatıldığını belirtti. Özçağlı, "Bugün benim ve diğer öğretmenlerimizin görüşmeleri vardı. Ayrı ayrı görüşüldükten sonra görüşmesi biten öğretmenler gidiyordu. Görüşmek için gittiğimde okul sahibinin oğlu 'Hocam sana bir sarılayım' dedi. Ardından beni itip vurmaya başladı. Yere düşürdüler ve 3-4 kişi üzerime saldırarak beni darbetti," dedi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: "Bozdoğan 47" operasyonlarında 28 şüpheli yakalandı Bakan Yerlikaya duyurdu: "Bozdoğan 47" operasyonlarında 28 şüpheli yakalandı

"AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER ETTİLER"

Görüşme için bekleyen diğer öğretmenlerin kavgayı ayırmaya çalıştığını anlatan Özçağlı, "Ayırmaya gelen öğretmenlerimizi de saldırıp yere düşürdüler. Olayı kameraya çekmek isteyen öğretmenimizi iterek engellemeye çalıştılar. Ağza alınmayacak küfürler ettiler. Jandarmayı çağırdık," diye konuştu.

Öğretmen Onur Yalçın ise, Ali Özçağlı'ya okul sahibinin saldırdığını öne sürerek, "Bizler farklı bir yerde oturuyorduk. Bir anda birkaç kişi Ali hocamızın yanına doğru geldi. 'Ne oluyor?' demeden arkamızı döndüğümüzde Ali hocam yerdeydi. Bu saldırı planlanmış, kasıtlı olarak yapılmış. Ali hocamızın yanına gitmemizi engellediler. Kavgayı ayırmak için yanına gitmek isterken üzerimize geldiler ve Ali hocamı yerde tutarak kalkmasını engellediler," dedi.

"KULAĞIMIN ARKASINA ALDIĞIM DARBEDEN ÖTÜRÜ BAŞ DÖNMEM VAR"

Ahmet Er, nişanlısının öğretmen olduğunu ve görüşme için olay yerinde bulunduklarını anlatarak, "Nişanlım binaya çıktıktan sonra Ali Bey görüşmeye gidiyordu. Bir baktım ortalık karışmış, Ali hocamız yerde yatıyor, darbediliyor. Biz de panikle kavgayı ayırmaya çalıştık. Okul sahipleri anlamsız şekilde bana saldırdı. Okul müdürü beni yere yıktı. Kulağımın arkasına aldığım darbeden ötürü baş dönmem var," dedi.

Öğretmen Ece Bahar ise, görüşmeye nişanlısı Ahmet Er ile gittiğini belirterek, "Görüşmeyi yaptıktan sonra üst kata çıktım, okulun arabulucusuyla görüşmek için. Ardından sesler duydum. Camdan baktığımda okul sahipleri öğretmenlerimize saldırıyordu. Yarın düğünümüz var ama biz şu anda hastanedeyiz, darp raporu alıyoruz. Gerçekten çok üzgünüz," diye konuştu.

Kaynak: Haber Global