Staj Sigortası Mağdurları, Dernek Başkanı Ferhat Salman öncülüğünde İstanbul Kadıköy'de binlerce mağdurla bir araya gelerek yetkililere seslendi. 

EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak da stajyer ve çıraklık mağdurlarını yalnız bırakmadı. Basın açıklamasına katılan Özüpak, staj mağdurlarına seslendi: 

Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

Özüpak, ''Sizlerin de desteğiyle ‘Duy beni Ankara’ denildi bugün burada. Değerli arkadaşlarım, ben de biraz size mücadele yönünden bahsetmek isterim çok fazla vaktinizi almadan. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak ne kadar meşakkatli bir yoldan geldiğimizi, yolumuzdan her türlü hakaretlerle, algılarla pes etmemiz istenildi. Oysa biz ne yaptık? Kulaklarımızı tıkadık, haklıyız dedik, kazanılmış hakkımızı istiyoruz dedik ve çok değil seçimden öncesinde Resmî Gazete’de yayınlanıp haklarımıza kavuşacağız. Onu da tastamam isteyenlerdeniz. Bir parmak bal sürülsün yol yürünsün istemiyoruz. Değerli arkadaşlar sizlerden şunu isteyeceğim. İnandığınız davadan staj ve çıraklık mağduru olup da her türlü algılarla üzerinize gelinecek ama pes etmemekle bir bütün olup da hakkımızı istiyoruz demekle hepimizin varız, biriz, birlikteyiz ve bir aradayızdan asla vazgeçmememiz gerekiyor. '' dedi.