"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika Bakan Tunç'tan AYM'nin iptal kararlarına ilişkin açıklama

Bakan Tunç'tan AYM'nin iptal kararlarına ilişkin açıklama

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında önemli değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhurbaşkanımızın zaten üst kademe yöneticilerini atama yetkisi anayasadan kaynaklanan bir yetkidir. Atamalara ilişkin bir yetki tartışması söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

Basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına ilişkin, "Cumhurbaşkanı, devletin ve yürütmenin başıdır. Cumhurbaşkanı, yürütmeye ilişkin konularda Cumhurbaşkanı kararnamesi çıkarabilir. Cumhurbaşkanımızın zaten üst kademe yöneticilerini atama yetkisi anayasadan kaynaklanan bir yetkidir. Atamalara ilişkin bir yetki tartışması söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu. 

BAKAN TUNÇ'UN DEĞERLENDİRMELERİ

Gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına ilişkin sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Tunç, şu ifadelerde bulundu:

"Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Cumhurbaşkanı yürütmeye ilişkin konularda Cumhurbaşkanı Kararnamesi çıkarabilir. Cumhurbaşkanı üst kademe yöneticilerini atama yetkisi de anayasadan kaynaklanan yetkisidir. Atamalara ilişkin yetki tartışması söz konusu değildir. Parlamenter sistemde kanunla düzenlendiği için sonrasında da KHK ile çakışan durumların 12 aylık süre içerisinde TBMM tarafından kanunla düzenlenmesi gerektiğine yönelik bir AYM kararıdır. Cumhurbaşkanımızın zaten üst kademe yöneticilerini atama yetkisi anayasadan kaynaklanan bir yetkidir. Yürütmeye ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamelerini çıkarabilir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *