"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Politika DEM Partili şahıstan Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye tehdit: Bu sokaklarda dolaştırırsak namerdiz

DEM Partili şahıstan Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye tehdit: Bu sokaklarda dolaştırırsak namerdiz

DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın "silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan hapse çarptırılıp görevden uzaklaştırılması ve yerine kayyum atanması sonrası bu kararı protesto etmek isteyen bir grup ile polis ekipleri arasında arbede çıktı. Protestolar sırasında DEM Partili bir şahsın, kayyum olarak atanan Hakkari Valisi'ni "Eğer biz bu kentin valisini bu sokaklarda dolaştırırsak namerdiz" sözleriyle tehdit ettiği görüldü.

Yaşanan gelişmeler sonrası görevden uzaklaştırılan DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, "silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan 19,5 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı. Bu kapsamda Akış'ın görevden alınması ile yerine yeni vali atandı. Tüm bu yaşananlar sonrası kentte olaylar çıktı. 

DEM PARTİLİLER POLİSLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Kentte olayların patlak vermesi sonrası, dün öğlen saatlerinde izinsiz gösteri düzenleyen DEM  Partililer ile güvenlik güçleri karşı karşıya gelirken aralarında arbede yaşandı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ve beraberindeki isimler polislerin üzerine yürüdü. O anlarda bir şahsın tehdit dolu sözleri ise kameralara yansıdı.

"BİNLERCE POLİS ORDUSUYLA GEZECEK"

Kayyum olarak atanan Hakkari Valisi'ne yönelik tehdir içerikli konuşmada bulunan DEM Partili şahıs şu ifadelerde bulundu:

"Eğer biz bu kentin valisini bu sokaklarda dolaştırırsak namerdiz. Kendisi bir adım atamayacak bu sokaklarda. Binlerce polis ordusuyla gezecek." 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *