"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber Politika Destici'den çağrı: Mama lobisinin faaliyetleriyle çıkarılan kanun değişmeli

Destici'den çağrı: Mama lobisinin faaliyetleriyle çıkarılan kanun değişmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimler öncesi verdikleri vaatleri yerine getirdiklerinin altını çizerek, "Mama lobisinin faaliyetleriyle çıkarılan kanun değişmeli" ifadesinde bulundu.

Sakarya'da BBP'nin kazandığı Erenler Belediyesi'ni ziyaretinde, yerel seçimler öncesi verdikleri  "Kazandığımız belediyelerde sokakları köpeklerden temizleyeceğiz" sözünü tuttuklarını belirten Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, şu ifadelerde bulundu:

"Önceliğimiz barınaklardır, kısırlaştırmadır. Bunları yapıyoruz ama yine elbette ki hastalıklı olanlar, aşırı saldırgan olanlar belediyelerimizin veterinerleri gözetiminde onlarla ilgili de gerekli tedavi ve diğer işlemler yapılmaktadır."

"DÜZENLEMEYE BU KONUDA İHTİYAÇ VAR"

Destici, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun mama lobilerinin faaliyetleri sonucunda çıkarıldığını savunarak "Dolayısıyla da yeni bir yasal düzenlemeye bu konuda da ihtiyaç olduğunu söylüyorum" dedi.

Destici, sokak hayvanlarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

"Önceliğimiz barınaklardır, kısırlaştırmadır. Bunları yapıyoruz ama yine elbette ki hastalıklı olanlar, aşırı saldırgan olanlar yine belediyelerimizin veterinerleri gözetiminde onlarla ilgili de gerekli tedavi ve diğer işlemler de yapılmaktadır. Biz sözümüzü verdik ve bizde olan belediyeleri sokak köpeklerinden temizleyeceğiz ve vatandaşlarımızı bu anlamda da huzura erdireceğiz.

Gerekiyorsa yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Meclis ivedilikle bu yasal düzenlemeyi yapmalı. Daha önce yapılan, maalesef hayvan hakları diye meclisten geçirilen kanunun belli maddeleri maalesef mama lobilerinin yaptığı faaliyetlerle yasalaştığını bugün daha iyi anlıyoruz. Dolayısıyla da yeni bir yasal düzenlemeye bu konuda da ihtiyaç olduğunu söylüyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *