"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Politika Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor: Masada neler görüşülecek?

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor: Masada neler görüşülecek?

Ankara-Riyad hattında yeniden canlanan ilişkiler karşılıklı ziyaretlerle hız kazanıyor. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al-Suud, pazar günü İstanbul'a gelecek.

Bu ziyaret, son iki hafta içinde Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye bakan düzeyinde gerçekleştirilen üçüncü ziyaret olacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, mevkidaşı Faysal ile bir araya gelecek.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Gazze'de devam eden ateşkes müzakereleri, Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi, Gazze'nin yeniden imarı için yapılabilecek ortak çalışmalar ve Filistin Devleti'nin daha fazla ülke tarafından tanınması için atılacak adımlar görüşülecek. Ayrıca siyasi, ekonomik-ticari, askeri, savunma sanayii, enerji, turizm ve diğer alanlarda ikili iş birliğinin güçlendirilmesi konularında görüş alışverişi yapılacak. 

2016 yılında kurulan Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi'nin yeniden aktif hale getirilmesi amacıyla hükümetler arasında koordinasyon konseyi kurulmasına ilişkin mutabakat belgesinin tadili protokolü iki bakan tarafından imzalanacak. 

Konsey, diplomatik ve siyasi, askeri, ticaret gibi iki ülkeden farklı kurumların katılımıyla beş komiteden oluşuyor. Koordinasyon konseyinin ikinci toplantısının en yakın zamanda Suudi Arabistan'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *