"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2952 %0.01
37,0515 %0.06
2.308.590 %-0.188
3.025,06 -0,10
Ara
İşçi Haber Dünya Putin'den Ukrayna'daki savaş için açıklama geldi!

Putin'den Ukrayna'daki savaş için açıklama geldi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya savaşı durdurmasını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki saldırısının planlı olacağını ve ağır bombardımana maruz kalan Mariupol kentinden 200.000 kişiyi tahliye etme çabaları için Kiev savaşı durdurana kadar durmayacağını belirtti.

Ukraynalı yetkililere göre, liman kentinde mahsur kalan çoğu insan, altı günden fazla süredir devam eden ve yiyecek, su, elektrik ve ısıtma kaynaklarını kesen Rus güçlerini kuşatarak altı günden fazla süren bombardımandan kaçmak için bomba sığınaklarında uyuyor.


Moskova'nın 24 Şubat'ta işgalini başlatmasından bu yana Ukrayna genelindeki çatışmalarda ölenlerin sayısı Birleşmiş Milletler'e göre Pazar günü 20'den fazla çocuk olmak üzere 364'e yükseldi ve yüzlercesi yaralandı. daha fazla oku

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri, sivil kayıpların çoğunun "ağır topçu ve çok namlulu roket sistemleri ile füze ve hava saldırıları dahil olmak üzere geniş bir etki alanına sahip patlayıcı silahların" kullanılmasından kaynaklandığını söyledi.

Moskova, sivil bölgelere saldırdığını defalarca yalanladı

Reuters'in görgü tanıklarına göre, başkent Kiev'in yaklaşık 25 kilometre (16 mil) kuzeybatısındaki Irpin kasabasında, bölgedeki silahlı çatışmalardan kaçmaya çalışan erkekler, kadınlar ve çocuklar yakınlara füzeler çarptığında siper almak zorunda kaldılar.

Askerler ve mahalle sakinleri, yaşlıların korkmuş insanlarla dolu bir otobüse acele etmesine yardım etti.
İşgal, dünya çapında neredeyse evrensel bir kınama aldı, 1,5 milyondan fazla Ukraynalıyı ülkeden kaçmaya gönderdi ve Rusya'ya ekonomisini sıkıştırmayı amaçlayan sert Batı yaptırımlarını tetikledi.

Putin, ateşkes için çağrıda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Kiev'deki çatışmaları sona erdirme talebinde bulundu. Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in Erdoğan'a Ukrayna ve yabancı ortaklarla diyaloğa hazır olduğunu söylediği ancak müzakereyi başlatmaya yönelik her türlü girişimin başarısız olacağı belirtildi.

Rus basını, Putin'in Pazar günü düzenli temas halinde olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaklaşık iki saat görüştüğünü söyledi.

'SAVAŞA HAYIR'

Pazar günü, polisin yaklaşık 3500 göstericiyi gözaltına aldığı Rusya'nın kendisi de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında savaş karşıtı protestolar düzenlendi. TASS haber ajansı, İçişleri Bakanlığının Moskova'da 1.700 ve St Petersburg'da 750 kişinin tutuklandığını söylediğini bildirdi.

Binlerce protestocu "Savaşa hayır" sloganları attı. ve muhalefet aktivistleri ve blog yazarları tarafından sosyal medyada yayınlanan videolara göre "Yazık sana!" Reuters, sosyal medyadaki görüntüleri ve fotoğrafları bağımsız olarak doğrulayamadı.

Hapisteki Kremlin eleştirmeni Alexei Navalny'nin dünya çapında savaşa karşı protesto çağrısında bulunmasının ardından, Batı başkentlerinin yanı sıra Hindistan ve Kazakistan'da da gösteriler düzenlendi.

Ukrayna'nın kuşatma altındaki Mariupol kentinde yetkililer Pazar günü, 400 bin sakinin bir kısmını tahliye etmek için ikinci bir girişimde bulunacaklarını söylediler.

Ancak Cumartesi günü olduğu gibi ateşkes planı çöktü ve her iki taraf da başarısızlıktan diğerini sorumlu tuttu.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, "Dün ve bugün başarısız olan girişimler, çatışmanın tarafları arasında ayrıntılı ve işleyen bir anlaşmanın bulunmadığının altını çiziyor" dedi ve 200.000 kişinin şehri terk etmesi gerektiğini ekledi.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır.

Bunlara da göz atabilirsiniz!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *