"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,3458 %0.09
36,6248 %-0.26
3.410.492 %-5.616
3.009,51 0,63
Ara
İşçi Haber Sağlık Ağızda oluşan yaralar, ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabilir!

Ağızda oluşan yaralar, ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabilir!

Ağızda görülen yaralar, basit bir sorun gibi görünse de erken tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, ağrılı lezyonların büyük riskler taşıyabileceği konusunda uyarıyor. Peki, ağız içi yaraların nedenleri neler ve tedavi süreci nasıl olmalı?

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, ağızda oluşan lezyonların ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceğine dikkat çekti.

Ağız içindeki kabarcıklar veya lezyonlar, halk arasında daha çok aft olarak bilinse de, doğru tedavi edilmediği takdirde büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. Prof. Dr. Durmuşlar, bu tür sorunların en sık diş etlerinde, dilde, yanaklarda ve dudaklarda görüldüğünü söyledi.

Sigara ve Alkol Kullanımı Ağız Sağlığını Olumsuz Etkiler mi?

Durmuşlar, bu lezyonların çoğu zaman rahatsız edici olmasına rağmen, erken tedavi edilmediği takdirde daha büyük sağlık problemleri yaratabileceğini vurguladı. Ağız hijyeninin yetersizliği, travmalar, viral ve bakteriyel enfeksiyonlar gibi faktörler, ağız içi yaraların sebepleri arasında yer alıyor.

Prof. Dr. Durmuşlar, şiddetli ağrıya neden olan ya da uzun süre geçmeyen ağız içi lezyonlarının mutlaka bir diş hekimi veya uzman tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu tür hastalıkların doğru tanı ve tedavi ile kısa sürede kontrol altına alınabileceği bilgisini verdi.

Ağız içi lezyonların oluşumunu artıran bir diğer etken ise sigara ve alkol kullanımıdır. Bu alışkanlıklar, hem lezyonların oluşumunu tetikleyebilir hem de tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir.

Ağız Hijyeninin Önemi ve Tedavi Yöntemleri

Ağız hijyenini iyileştirmek, ağız içi lezyonların tedavisinde ilk adım olarak önerilmektedir. Bunun yanında topikal tedaviler, antibiyotik ve antifungal tedaviler ile gerekirse cerrahi müdahale de tedavi seçenekleri arasında yer alıyor. Erken müdahale ile bu tür sağlık sorunları kolayca kontrol altına alınabilir.

Prof. Dr. Durmuşlar, ağız içi lezyonların erken tedavi edilmesi gerektiğini ve bu tür sağlık sorunlarının, daha büyük sağlık risklerine yol açmadan yönetilebileceğini belirtti.