"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2675 %0
37,0588 %0.07
2.303.347 %-0.361
3.028,29 0,01
Ara
İşçi Haber Sağlık Gıda alerjisi tedavisinde yeni dönem: İlaca onay verildi

Gıda alerjisi tedavisinde yeni dönem: İlaca onay verildi

Günümüzde görülme oranı giderek artan gıda alerjisi, birçok kişinin kabusu olmuşken tedavide yeni bir döneme geçiliyor. Tedavinin ilk adımı fıstık alerjisi ilacında yaşandı. İlaç, FDA tarafından onay aldı.

21. yüzyılla birlikte gıda alerjilerinde gözle görülür bir artış yaşandı.

Buğday, inek sütü, yumurta, soya, kabuklu yemişler, balık ve kabuklu deniz ürünleri gibi yer fıstığı da büyük tetikleyiciler arasında yerini alırken, bu "büyük sekiz"in ötesinde, birçok meyve, sebze ve tohum da dahil olmak üzere diğer gıdalara karşı da alerjik reaksiyonlar gelişmeye başladı.

New Scientist dergisi bu haftaki kapak konusunda birçok farklı alerji türüne karşı etkili olabilecek yeni aşı ve ilaçlar konusunda yaşanan gelişmelere ışık tuttu.

İLACA ONAY VERİLDİ

Bu alanda tedaviler bulunmaya çalışılırken, son zamanlarda yeni gelişmeler yaşandı.

Bu kapsamda, şubat ayında Amerikan Gıda ve İlaç Otoritesi FDA fıstık alerjisi için ilk ilacı onayladı. Ancak bu gelişme henüz başlangıç olarak nitelendirildi.

Ayrıca, onay verilen ilaç kapsamında bazı sorunlarda çözülmeyi bekliyor. İlacın pahalı olması ve etkisinin geçmesi, her iki ila dört haftada bir enjeksiyon yapılmasını gerektirmesi büyük soru işaretlerine neden oluyor.

Diğer yandan, bir başka alerji ilaç adayının geç aşamadaki bir denemesi, üretici Novartis tarafından açıklanmayan nedenlerle kısa süre önce sonlandırıldı, ancak şirket bu yıl içinde başka bir denemeye başlayacağını duyurdu.

Tayvanlı United BioPharma şirketinin bir başka ilacı UB-221 ise egzamaya karşı test ediliyor ve uzmanlardan yapılan açıklamaya göre "gıda alerjisinde büyük bir potansiyele" sahip görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *