"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Sağlık Sonbahar enfeksiyonlarına dikkat: Önlemlerinizi alın

Sonbahar enfeksiyonlarına dikkat: Önlemlerinizi alın

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte kapalı alanlarda artan enfeksiyon riski, sağlığımızı tehdit ediyor. Uzmanlar, aşıların yanı sıra el hijyeni ve dengeli beslenmenin enfeksiyonlara karşı koruyucu önlemler olduğunu vurguluyor.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları düşerken, okulların açılmasıyla çocuklar kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirmeye başlıyor. Bu durum, enfeksiyon hastalıklarının yayılma riskini artırıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehtap Acar, bu dönemde çocukların solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma olasılığının arttığını belirtiyor.

Sonbahar enfeksiyonlarına karşı bu önlemleri ihmal etmeyin! - Bayburt  Haber,Bayburtgazetesi

KAPALI ORTAMLARIN RİSKLERİ

Dr. Acar, kapalı alanlarda kolayca bulaşan viral enfeksiyonların çocukların üst ve alt solunum yolu hastalıklarına yol açtığını ifade etti. Kreşe ve okula başlayan çocukların, ilk senelerde yılda 7-8 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmelerinin normal olduğunu belirten Acar, "Öksürük, burun akıntısı ve halsizlik gibi semptomlar, çocukların yaşam kalitesini düşürmekte ve devamsızlığa neden olmaktadır" dedi.

Çocuklarda öksürüğe dikkat - Sağlık Haberleri

ÖNLEYİCİ AŞILAR

Sonbahar aylarında çocukları hastalıklardan korumak için öncelikle çocukluk çağı aşılarının ve mevsimsel grip aşılarının yaptırılmasının önemine dikkat çeken Dr. Acar, "Bu aşılar, enfeksiyonlardan korunmada kritik bir rol oynamaktadır" şeklinde konuştu.

Enfeksiyonların yayılmasını önlemenin en etkili yollarından biri el yıkama alışkanlığıdır. Dr. Acar, çocukların dışarıdan geldiklerinde, tuvalet sonrası ve yemek öncesi ellerini sabunla yıkamalarının önemini vurguladı. "En az 15-20 saniye el yıkama, virüslerin ve bakterilerin yayılmasını önemli ölçüde azaltır" diye ekledi.

NEREDEN ÇIKTI EL YIKAMAK? - Prof. Dr. Mustafa Çetiner

DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİ

Çocukların dengeli bir beslenme alışkanlığı geliştirmelerinin de önemli olduğunu belirten Dr. Acar, özellikle A ve C vitamini ile çinko gibi mikronutrientlerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade etti. "Tüm besin gruplarını dengeli bir şekilde içeren yaşa uygun bir beslenme programı oluşturmak, çocukların sağlıklarını korumak için gereklidir" dedi.

Yeterli ve Dengeli Beslenme: Dengeli Beslenme Nedir? | Youplus

Omega-3 yağ asitlerinin enfeksiyonlardan korunmada faydalı olduğunu belirten Dr. Acar, "Düzenli spor yapmak da çocukların bağışıklığını güçlendiren önemli bir faktördür" dedi. Ayrıca, kapalı ve kalabalık ortamlardan kaçınarak çocuklarla açık havada vakit geçirmenin de sağlıklı bir yaşam tarzının parçası olduğunu vurguladı.

Omega-3 Hangi Besinlerde Bulunur? - Yeni Hayat Tıp Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *