Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

Toplum Yararına Program kapsamında kamuya her sene 110 bin kişi işe alınıyor. Bu alımlarda adaylar kamuda kısa bir süre çalıştırılıyor. Bir önceki dönemlerde  9 aylığına alınan işçiler şu süreçte 6 aylık sürelerle kamuya alınıyor. İşe başlayan kısa süreli işçiler asgari ücret ile çalıştırılıyorlar. 6 aylık gibi kısa süreli  çalıştırılan işçiler, belirtilen sürenin sonunda işsiz kalıyorlar ve çalışma süreleri az olması nedeniyle kıdem tazmina da hak kazanamıyor. 

TYP işçileri kadro ve süreklilik için sosyal medya üzerinden örgütlenerek etkinlik çalışmaları gerçekleştiriyor. TYP işçileri kadro verilmesi için hükümete sesleniyor. 

2 PARTİDEN TYP'YE KADRO DEDİ

CHP'den Fethi Gürer, TBMM'de söz hakkı alarak toplum yararına çalışma programı kapsamında alınan işçilere süreklilik gelmesini istedi. Gürer yaptığı açıklamada ve daha önce verdiği kanun tekliflerinde TYP işçilerine kadro verilmesini birçok kez dile getirmişti.  Bir açıklama da MHP'den geldi. Millietçi Hareket Partisi'nden yapılan açıklamada TYP işçilerine süreklilik verilmesi istendi.

SEÇİMDEN SONRAYA KALDI

TYP işçilerine kadro için net bir açıklama yapılmadı. Ancak MHP, söz konusu teklifi AK Parti'ye sunmuştu. Seçimlerden sonra bu konunun gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Sizce TYP işçilerine kadro verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.