"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP olağanüstü toplanıyor: İmamoğlu'nun 'Ahmak Davası'nda kritik gün

CHP olağanüstü toplanıyor: İmamoğlu'nun 'Ahmak Davası'nda kritik gün

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı "ahmak davası" sebebiyle yarın olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek.

İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği gerekçesiyle yargılanıyor.

Davanın ilk aşamasında, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası vermişti. Bu karar, son iki yıldır İstinaf Mahkemesi'nde beklemedeyken, davanın kısa süre içinde sonuçlanacağı ve Yargıtay’a sevk edileceği iddiaları ortaya atıldı.

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Davaya ilişkin iddialar gündeme gelirken, gazeteci İsmail Küçükkaya Halk TV'deki programında, CHP’nin bu kritik gelişme karşısında olağanüstü toplantı kararı aldığını duyurdu. Toplantı, yarın saat 13.30'da düzenlenecek ve CHP'li isimler Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Gökhan Zeybek ve Gökhan Günaydın’ın başkanlığında gerçekleştirilecek. İmamoğlu ve avukatlarının da katılacağı bu toplantıda, davanın seyrine ilişkin önemli değerlendirmeler yapılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya verdiği bir yanıt üzerine dava açılmıştı. Soylu, isim vermeden yaptığı bir konuşmada, “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” demiş, İmamoğlu ise bu açıklamaya bir gazetecinin sorusu üzerine yanıt vermişti. “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” ifadeleri sonrası YSK'nın o dönemki başkanı Sadi Güven, İmamoğlu hakkında şikayette bulunmuştu.

Bu şikayet üzerine açılan dava sonucunda, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *