"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP'li isimden erken seçim iddiası: İktidar dönemini bitiremeyecek gibi görünüyor

CHP'li isimden erken seçim iddiası: İktidar dönemini bitiremeyecek gibi görünüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, iktidarın dönemini tamamlamayacağını ve erken seçimin yakın olduğunu belirtti.

Bulut, partisinin iktidara hazır olduğunu vurgulayarak, "Bu iktidarın dönemini bitirebileceğine inanmıyorum. Erken seçim beklenenden daha yakın" dedi.

Adana Milletvekili Bulut, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda gazetecilerle buluştu. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin önemli bir başarı elde ettiğini hatırlatan Bulut, Türkiye'nin yeni bir siyasi iklime girdiğini belirterek, "Türkiye 31 Mart seçimleri sonrası yeni bir siyasi iklime evrildi. Bunu doğru tarif edebilir, buradan olumlu sonuçlar çıkarabilirsek tabloyu da değiştirme imkânı doğmuş olur” dedi.

İktidara gelmek için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Bulut, "Biz zaten hazırız. Erken seçim birinci parti olmuş bir partinin liderinin ya da kadrolarının istemeyeceği bir şey olabilir mi? Bu siyasetin varlığına aykırı bir şey. Hep söylüyoruz, gölge kabineyle, genç kadrolarla biz iktidara hazırız. İktidar için her türlü hazırlıklara devam ediyoruz. Bu iktidarın, dönemini bitirmeye gücünün olacağı kanaatinde değilim. Biz erken seçimi bugün de istiyoruz ama iktidar da dönem sonunu bitiremeyecek gibi görünüyor. Sonuç itibarıyla erken seçim yakındır." şeklinde konuştu.

Partisinin yeni tüzük çalışmalarına da değinen Bulut, CHP’nin ülke yönetimine talip olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *