"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Siyaset Görüşme için detaylar netleşiyor: İşte beklenen Erdoğan-Özel görüşmesinin ayrıntıları…

Görüşme için detaylar netleşiyor: İşte beklenen Erdoğan-Özel görüşmesinin ayrıntıları…

CHP lideri Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı ziyaretin ardından gözler, Erdoğan'ın Özel'e yapacağı ziyarete çevrildi. Erdoğan-Özel görüşmesi ne zaman, nasıl ve nerede yapılacak? İşte detaylar…

CHP lideri Özel’in AK Parti Genel Merkezi’ne yaptığı ziyaret, siyasette yaşanan normalleşme-yumuşama konusunu gündeme getirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel’e yapacağı iadeiziyaretin ne zaman ve nerede olacağı merak edilmeye başlandı. Beklenen görüşmenin detayları ise netleşmeye başladı.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından 2 Mayıs'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelmişti.

Görüşme sonrası yapılan açıklamalar siyasette “normalleşme-yumuşama” tartışmalarını beraberinde getirirken, 8 yıl aradan sonra gerçekleşen tarihi görüşmeye boş koltuk detayı damgasını vurmuştu.

Kulislerde konuşulanlara göre; Özgür Özel, oturma düzenini doğru bulmadığını belirtip, bunun telafi edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Öte yandan boş koltuk hakkında AK Partili kaynaklar 'Anlam yüklenmemesi' gerektiği yönünde açıklama yapmıştı.

OLUMLU AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ

Ziyaretin ardından yapılan açıklamalarda görüşmenin olumlu bir havada gerçekleştiği aktarılmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iadeiziyaret gerçekleştireceklerdir" bilgisini vermişti.

Özel de bu ziyaretten memnun olacağını ifade etmişti.

Şimdi, merakla beklenen iade-i ziyaretin ne zaman, nerede ve nasıl yapılacağı konuşuluyor.

DETAYLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

Gazete Duvar’ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığından CHP’ye henüz bir randevu talebi gitmedi ama ziyaretin bir sürpriz olmazsa haziran ayının ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’in makam odasında misafir edilecek. Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından aynı şekilde kullanılan makam odasındaki oturma düzeninde Erdoğan’ın ziyareti için değişiklik düşünülmüyor.

BOŞ KOLTUK GÖRÜNTÜSÜNE İZİN VERİLMEYECEK

CHP Genel Başkanının makam odasında diğer siyasi parti genel başkanları nasıl ağırlanıyorsa Cumhurbaşkanı Erdoğan da öyle ağırlanacak. İki lider aynı hizada bulunan tekli koltuklara oturacak.

Ziyarete eşlik edenler olursa onlar da tekli koltukların iki yanındaki kanepelerde yerlerini alacak. Böylece AK Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmede tartışma yaratan 'boş koltuk' görüntüsüne izin verilmeyecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *