"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4983 %0.1
36,4072 %0.13
3.381.636 %4.882
2.962,30 0,92
Ara
İşçi Haber Siyaset İmamoğlu 'Ahmak Davası'na katılmak için dilekçe verdi: İşte o belge...

İmamoğlu 'Ahmak Davası'na katılmak için dilekçe verdi: İşte o belge...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunda "Ahmak Davası" olarak bilinen davası için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne duruşmaya katılma talebinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunda "Ahmak Davası" olarak bilinen davası için İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne duruşmaya katılma talebinde bulundu. İmamoğlu’nun başvuru dilekçesi kamuoyuna yansıdı. İşte o dilekçe:

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'Ahmak Davası'na Katılmak İçin Verdiği Dilekçe Ortaya Çıktı - Resim : 2

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'Ahmak Davası'na Katılmak İçin Verdiği Dilekçe Ortaya Çıktı - Resim : 3

İmamoğlu, başvurusundan sonra adliye önünde açıklamalarda bulundu.

"BU DAVA HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ BİR DAVA"

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Kamuoyunda 'ahmak davası' olarak bilinen bu dava, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş başkanı olarak bana değil, aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş açık bir darbe girişimidir.

Bu dava, kesinlikle hukuki bir dava değil, siyasi bir davadır. Açıkçası belirli bir mahfillerde kurgulanmış ucuz bir siyasi mühendislik içeren bir projedir. 23 sene önce yasaklara karşıyız diyerek yola çıkan iktidar, İstanbul'da üç seçimdir bükemediği bileği entrikayla kırabilmenin hesabı içerisindedir.

Tam saha bakanlarıyla, milletvekilleriyle, bürokratlarıyla siyaset yapanlar bir kez daha milletin sandıktaki tokadını yemiştir. Oturup nerede hata yaptığını anlamak yerine nasıl bir yanlış içerisinde olduğunu anlamak yerine, iktidarlarını sürdürmek için ne yazık ki yargı dahil her enstrümanı kullanmaktan başka hiçbir yol bulamamışlardır. Demokrasi tarihimizi ve büyük bedellerle elde ettiğimiz kazanımlarımızı hiçe sayan bu dava kara bir lekedir.

"MİLLETİN İRADESİNE KAFA TUTMAYIN"

Benim sırtımı yasladığım yer bellidir. Güvendiğim şey önce Allah sonra milletin iradesidir. Sonuna dek demokrasinin gerektirdiği nezaket ve ahlakla yolumuza devam edeceğinin kesin olduğunu duymalarını istiyorum. Demokrasinin önünü açın. Millet İmamoğlu'nu nerede görmek istiyorsa, millet İmamoğlu'nu nereye yakıştırıyorsa İmamoğlu orada olacaktır. Milletin iradesine kafa tutmayın."

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği yanıt üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı bir konuşmada, isim vermeden kendisine yönelik “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” şeklindeki sözlerine bir gazetecinin sorusu üzerine yanıt vermişti. “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” diyen İmamoğlu hakkında YSK’nın o dönemki başkanı Sadi Güven, kendisi ve görevdeki kurul üyelerine hakaret edildiği iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Şikayet üzerine İmamoğlu hakkında dava açılmış, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti.

Dava, son iki yıldır Türkiye'de "Temyiz Mahkemesi" olarak da kabul edilen Yargıtay'ın bir alt basamağı İstinaf Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *