"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Siyaset İmamoğlu davasında yeni iddia: Karar bugün açıklanacak mı?

İmamoğlu davasında yeni iddia: Karar bugün açıklanacak mı?

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı ve siyasi yasak ile hapis cezası istenen "ahmak davası" ile ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Altaylı, sosyal medya hesabından o önemli kulis iddiasını paylaştı.

Fatih Altaylı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara’daki siyasi kulislerde İmamoğlu hakkında verilecek kararın bugün açıklanabileceğinin konuşulduğunu iddia etti.

Davanın ilk duruşmasında, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti. Bu ceza, İstinaf Mahkemesi’nde incelenmeye devam ediyor. İmamoğlu’nun avukatları, Yargıtay’a bir alt mahkeme olan İstinaf’taki sürecin seyrini takip ederken, kararın her an açıklanabileceği ihtimali konuşuluyor.

İMAMOĞLU DAVASINDA NELER YAŞANMIŞTI?

Bu dava, 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına Ekrem İmamoğlu’nun verdiği yanıt üzerine açılmıştı. İçişleri Bakanı Soylu, o dönemde isim vermeden İmamoğlu’nu hedef alarak, “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” demişti. Bunun üzerine İmamoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” şeklinde bir yanıt vermişti.

Bu açıklamanın ardından, dönemin YSK Başkanı Sadi Güven ve kurul üyeleri İmamoğlu hakkında hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Sonuç olarak, İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak getirilmişti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *