"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Siyaset İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun sürpriz görüşmesinde neler konuşuldu?

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun sürpriz görüşmesinde neler konuşuldu?

Ankara'da Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan gizli görüşmenin ayrıntıları gün yüzüne çıktı.

CHP'de yaklaşan kurultay öncesi tartışmaların göbeğinde olan bu toplantıda, Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki rahatsızlıklarını dile getirdiği, İmamoğlu'nun ise yaşanan sorunlardan Genel Başkan Özgür Özel’i sorumlu tuttuğu iddia edildi. Görüşmenin detaylarına göre, Kılıçdaroğlu tüzükteki değişikliklerin genel başkanı aşırı güçlendireceğini ve bu durumun tek adam yönetimine yol açabileceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun evi̇nde gerçekleşen görüşmeye dai̇r herhangi̇ bi̇r resmi̇ açıklama yapılmadı. Ancak kuli̇slere göre Kılıçdaroğlu parti̇ i̇çi̇nde duyduğu rahatsızlıkları di̇le geti̇rdi̇. İmamoğlu i̇se Kılıçdaroğlu'nun sözleri̇ne herhangi̇ bi̇r i̇ti̇razda bulunmayarak Özgür Özel nedeni̇yle parti̇ni̇n bu duruma düştüğünü söyledi̇ği̇ i̇ddi̇a edi̇ldi̇.

Kılıçdaroğlu’nun seçimli kurultay önerisinin gündemde olup olmadığı ise netlik kazanmadı. Ayrıca, milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis'te olağanüstü toplantı yapılması ve CHP'nin 10 Eylül’de genel kurul yapma talebinin olduğu belirtiliyor.

Sürecin nasıl şekilleneceği, önümüzdeki günlerdeki gelişmelere bağlı olarak belirlenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *