"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Siyaset İmamoğlu'ndan 'israf' eleştirisine yanıt: Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek?

İmamoğlu'ndan 'israf' eleştirisine yanıt: Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Oyunları imza töreni için gerçekleştirdiği seyahatinde yapılan harcamaları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Mayıs'ta 2027 Avrupa Oyunları imza töreni için bir grup gazeteci ile Roma'ya gitti. Roma seyahatinde belediye kaynaklarıyla yapılan harcamalar tartışmalara sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden İmamoğlu'nun seyahatine tepki göstererek "Milletin cebinden basın mensuplarına Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu konuda atanmış veya seçilmiş fark etmeksizin tüm makam sahipleri daha hassas davranmalı kamu malına özen göstermelidir" ifadelerine yer verdi.

"ALMANYA CUMHURBAŞKANI BİLE BİR UÇAK KULLANIYOR"

TV100'de gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını cevaplayan İmamoğlu, Erdoğan'ın eleştirisine yanıt verdi. İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı mı bana kamu parasını korumayı öğretecek? Almanya Cumhurbaşkanı bile bir uçak kullanıyor, sen bu ülkede sekiz uçak kullanıyorsun. Dünyayı geziyorum. Atıl yatırımlar, saray gibi yapılar... Bunlara girmek istemiyorum. Ne büyük israf. İsrafın en büyüğünü saatlerce anlatabilirim. İstanbul’a en prestijli spor organizasyonlarından birini kazandırmak için, ağırlıklı olarak spor gazetecilerini bir günlüğüne Roma’ya götürdük, imza törenini gerçekleştirdik ve döndük" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *