"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2596 %-0.01
36,9694 %-0.1
2.276.810 %-1.185
3.029,48 0,05
Ara
İşçi Haber Siyaset İyi Parti'de istifa sarsıntısı: Belediye başkanı ve tüm meclis üyeleri ayrıldı

İyi Parti'de istifa sarsıntısı: Belediye başkanı ve tüm meclis üyeleri ayrıldı

Konya'nın Ahırlı ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İyi Parti'den belediye başkanı seçilen Ali Üzlük ve beraberindeki meclis üyeleri partiden istifa etti.

Üzlük, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde "Daha iyi hizmet, şeffaf belediyecilik ve önceliğimiz Ahırlı ile mahalleleri" hedefiyle yola çıktıklarını vurguladı.

Göreve başladıkları ilk andan itibaren, vatandaşlarla birlikte ortak bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Üzlük, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Bu çalışmaların karşılığını ve memnuniyetini siz değerli hemşehrilerimizin teveccühleri ile hissetmek bizleri mutlu ettiği kadar teşvik de etti. Başkanlık sürecinde partiyi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Verdiğimiz kararda partimizin bir etkeni bulunmamaktadır. Yine sizlerin değerli görüşleri ve gördüğümüz lüzum üzerine İyi Parti'den belediye başkanı olarak şahsım ve tüm belediye meclis üyelerimiz istifa etmiş bulunmaktayız."

Ali Üzlük'ün istifasının ardından, Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi Tevfik İnce ile İyi Parti İlçe Belediye Meclis Üyeleri Hüsamettin Güzel, Hasan Altunay, Ercan Gözel ve Adem Dilekli de partilerinden ayrılma kararı aldı. Üzlük ve ekibi, bundan sonraki süreçte görevlerini bağımsız olarak sürdüreceklerini belirtti.

Bu toplu istifa kararı, Ahırlı'da siyasi gündemi derinden etkileyerek, İyi Parti'nin ilçedeki geleceği konusunda soru işaretlerine yol açtı.

Parti yönetimi ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *