"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2567 %-0.07
37,1155 %0.33
2.293.843 %0.881
3.015,73 0,77
Ara
İşçi Haber Siyaset Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt: Belediyelere mali darbe tehdidi ucuz bir oyun

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt: Belediyelere mali darbe tehdidi ucuz bir oyun

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin borçlarının bakanlık tarafından tahsil edileceğine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Adalar'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adalar İlçe Başkanlığı ve Adalar Belediyesi ziyaretlerinin ardından konuşan Özel, Erdoğan'ın "Tahsilat başlıyor" şeklindeki sözlerini "Ucuz oyunlar, bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyorlar" diyerek değerlendirdi.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ellerinden aldığımız tüm belediyeler hiç borç ödememiş. Millet bu zihniyetten bıktığı için bize oy verdi. Hangi AK Partili belediye bu zamana kadar borcunu ödemiş? Bunlar ucuz oyunlar. Biz iktidara gelmeyelim diye belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor. 2019’da YSK eliyle İmamoğlu’na ‘Adli Darbe’ yaptılar. Demokrasi tokadı yediler. Bu sefer SGK borçları üzerinden ‘Mali Darbe’ yapıp belediyeyi çalışamaz hale getirirlerse demokrasi tokadı yerler. Çöpleri kendi ellerimizle toplar yine de onun şantajına boyun eğmeyiz."

"KILIÇDAROĞLU'NUN DEĞERLENDİRMELERİNİ KİŞİSEL OLARAK ALMIYORUM"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sarayda oturanların elini sıkmayacağız, mücadele edeceğiz. Demokrasi lütuf ile verilmez. Demokrasi kararlı mücadele ile olur” sözlerine de değinen Özel, şunları söyledi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmelerini kişisel olarak almıyorum. Türkiye'nin kutuplaşmasından birinci parti sorumludur. 31 Mart seçimlerinde ben birinci parti oldum ve adım attım. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri olmadı, çok çalıştık ama sonuç alamadık. Erdoğan gibi birinci parti olup, ikinci parti olanların elini sıkmayanlardan olmadık.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *