Sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesini öngeren yönetmelik yayınlandı. Uzun süredir beklenen bu yönetmelikte, sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan, talepte bulunanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ev pozisyonlara atanmalarına imkan tanınıyor. 

Bizler bu vatan ve bu bayrak için en kritik noktalarda görev yaptık

Diğer yandan sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesini öngören yönetmenlik ile ilgili İşçi Haber'e konuşan Yunus Yıldırım, ''Ben yunus yıldırım binlerce sözleşmeli Er Mehmetçiklerin gönüllü temsilcisiyim. Efendim bizler yedi yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptık. Yedi yılın sonunda istesek de görevimize devam edemiyoruz. Mağdur olmayalım diye Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kamuya geçişle alakalı 12.05.2023 tarihinde yönetmelik yayınlandı. Bu yönetmelik de tüm bakanlıklar isterse talepte bulunabilceği yazıyor. Efendim bizler bu vatan ve bu bayrak için en kritik noktalarda görev yaptık.

Yine olsun yine yaparız

''Yine olsun yine yaparız. Bir çoğumuz deprem bölgesinde. En azından bu atamalar olursa bir nebze olsun arkdaşlarımızın yarasına merhem olacak. Ben inanıyorum ki devlet büyüklerimiz bu vatana hizmet eden mehmetçiklerin mağdur olmasına izin vermez.'' ifadelerini kullandı.

Yunus Yıldırım'a ait videoda ise şu sözler yer alıyor; 

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!