Sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesini öngeren yönetmenlik yayınlandı. Uzun süredir beklenen bu yönetmenlikte, sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan, talepte bulunanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ev pozisyonlara atanmalarına imkan tanınıyor.

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

"Talep olmazsa sıkıntımız devam edecek"

Öte yandan sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesini öngören yönetmenlik ile ilgili İşçi Haber'e konuşan 14. Dönem Sözleşmeli Er O. A., "Bu yönetmelikte tüm bakanlıklar isterse talepde bulunabileceği yazıyor. Haliyle talep olmazsa sıkıntımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

stesekte görevimize devam edemiyoruz"

14. Dönem Sözleşmeli Er Osman ARSLANTÜRK, konuyla ilgili, "Sözleşmeli er Yedi yıl Türk silahlı kuvvetlerinde sözleşmeli er olarak görev yaptık. 6191 sayılı kanuna göre kamuda istihdam hakkımız var. Çünkü yedi yılın sonunda istesekte görevimize devam edemiyoruz. Mağdur olmayalım diye Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kamuya geçişle alakalı 12.05.2023 tarihinde yönetmelik yayınlandı.

"Yine olsun yine yaparız"

Bu yönetmelikte tüm bakanlıklar isterse talepde bulunabileceği yazıyor. Haliyle talep olmazsa sıkıntımız devam edecek. Bizler bu vatan bu bayrak için en kritik noktalarda görev yaptık. Yine olsun yine yaparız. Bir çoğumuz deprem bölgesinde.
En azından bu atamalar olursa bir nebze olsun arkdaşlarımızın yarasına merhem olacak. Ben inanıyorum ki devlet büyüklerimiz bu vatana hizmet eden mehmetciklerin mağdur olmasına izin vermez."
ifadelerini kullandı.