"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2350 %0.05
37,0660 %0.1
2.307.899 %0.336
3.018,68 0,88
Ara
İşçi Haber Spor Acun Ilıcalı’dan çarpıcı açıklamalar: Bu yapıyı vura vura indireceğiz

Acun Ilıcalı’dan çarpıcı açıklamalar: Bu yapıyı vura vura indireceğiz

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Beyaz TV’de yaptığı açıklamalarda Türk futbolunun gergin gündemine dair önemli mesajlar verdi.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Beyaz TV’de gerçekleştirdiği açıklamalarda Türk futbolunun mevcut durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Futbolun geleceğine dair umutlarını dile getiren Ilıcalı, adalet arayışlarının altını çizdi.

KAVGANIN İÇİNDE OLMAK İSTEMİYORUZ

Ilıcalı, Türk futbolunun geçmişinde olduğu gibi gergin dönemlerin yaşandığını belirterek, "Kavganın içinde olmak istemiyoruz. Futbolun da güzel günlere geçeceğini düşünüyoruz" dedi. Fenerbahçe camiasının sesi olmaları gerektiğini vurgulayan Ilıcalı, "Yapı olarak haksızlığa gelemiyoruz. Adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

CANLI | Acun Ilıcalı açıklamalarda bulunuyor: Bu yapıyı vura vura indireceğiz  - 14. Foto

Futbolda yaşanan gerginliklere dikkat çeken Ilıcalı, "Geçen hafta Türk futbolunda garip şeyler olduğunu söyledim. Somut sorulara somut yanıtlar bekliyoruz" diyerek, bazı hakem kararlarının sorgulanabilir olduğunu ifade etti. Özellikle Dries Mertens’in kırmızı kart görmemesi gibi durumları örnek göstererek, "Bu tür olaylarla kimse bir yere varamaz" dedi.

HAKEMLERİN TARAFSIZLIĞI

Ilıcalı, Türk futbolundaki hakemlerin taraflı davranışlarına da dikkat çekti. İngiltere MHK Başkanı ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak, "Gelen hakeme hangi takımı tuttuğunu soruyoruz" ifadesini aktardı. Bu durumun, Türk futbolundaki adalet arayışına engel olduğunu belirtti.

CANLI | Acun Ilıcalı açıklamalarda bulunuyor: Bu yapıyı vura vura indireceğiz  - 12. Foto

Fenerbahçe’nin geçmişte yaşadığı hakem hatalarını dile getiren Ilıcalı, özellikle Galatasaray maçlarına dikkat çekti. "Galatasaray’ın iç sahada en son kırmızı kart gördüğü maçı hatırlıyor musunuz? Hatırlayamazsınız çünkü öyle bir maç yok!" diyerek, bu konudaki istatistikleri sorguladı.

CANLI | Acun Ilıcalı açıklamalarda bulunuyor: Bu yapıyı vura vura indireceğiz  - 8. Foto

Fenerbahçe Asbaşkanı, Metin Öztürk hakkında yaptığı açıklamalarda, "Beni aşağılamaya çalışıyor, iki cümleyi bir araya getiremiyor" dedi. Öztürk’ün açıklamalarının kendisini rahatsız ettiğini ifade eden Ilıcalı, "Dursun Özbek’in bu konuda kendisiyle görüşeceğini düşünüyorum" diyerek, durumu eleştirdi.

CANLI | Acun Ilıcalı açıklamalarda bulunuyor: Bu yapıyı vura vura indireceğiz  - 4. Foto

Ilıcalı, Fenerbahçe’nin adalet arayışının devam edeceğini vurguladı. "Biz bu adaleti bu sene er ya da geç getireceğiz" diyen Ilıcalı, Türk futbolunun huzura kavuşmasının önemine dikkat çekti.

YABANCI HAKEM ÖNERİLERİ

Hakemlerin tarafsızlığını sağlamak adına yabancı hakem önerisinde bulunan Ilıcalı, "Problemin %90'ı hakemlerden kaynaklanıyor. Avrupa'nın iyisini getirelim" dedi. Bu önerinin, Türk futbolundaki adalet arayışında önemli bir adım olabileceğini belirtti.

Ilıcalı, "İngiltere'nin MHK Başkanı'nı aradım. Bu hakemleri nasıl seçtiklerini sordum. 'Gelen hakeme hangi takımı tuttuğunu, ikameti, ailesinde ve yakınlarda bir takım taraftarı var mı?' Bunları soruyoruz ve ona göre maç veriyoruz' dedi. Türkiye'de bu bir sistem yok. Ya hakemler bizi tahrik ederek TFF'ye saldırmamızı istiyorlar ya da TFF Başkanı'nı sabote ediyorlar! Bir şey yapıyorlar! Biz bu yapıyı vura vura indireceğiz.” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY

Son olarak, Galatasaray’a yönelik eleştirilerini sürdüren Ilıcalı, "Galatasaray'ın bir futbolcusunun Fenerbahçe Başkanı’na forma giyerek mesaj göndermesi, saygı çerçevesini yıkan davranışlardır" şeklinde konuştu. Bu tür davranışların önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *