"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Spor Toprak Razgatlıoğlu, Estoril'de iki yarışta da zafer kazandı

Toprak Razgatlıoğlu, Estoril'de iki yarışta da zafer kazandı

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz'deki 11. ayağında ikinci ana yarışı kazanarak, Estoril'de iki yarışta da zafer elde etti.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz'deki 11. ayağının ikinci yarışını da birinci sırada tamamladı. Estoril Pisti’nde düzenlenen 4,182 kilometre uzunluğundaki yarışta, Toprak, BMW fabrika takımıyla ikinci sıradan start aldı.

Yarışın dördüncü turunda Aruba Ducati takımından İtalyan Nicolo Bulega’yı geçerek ikinci sıraya yükselen Toprak, 15 tur kala Ducati’nin İspanyol pilotu Alvaro Bautista’yı da geride bırakarak liderliği 6. turda ele geçirdi. Kalan turlarda liderliğini koruyan Razgatlıoğlu, son turda damalı bayrağı "tek teker" üstünde geçerek Estoril'deki ikinci ana yarışı da kazandı. Bu zaferle birlikte, Toprak sezonun 17. galibiyetini elde etti ve Türk bayrağıyla zafer turu attı.

Toprak, 18-20 Ekim tarihlerinde İspanya'nın Jerez kentinde gerçekleştirilecek olan Dünya Superbike Şampiyonası'nın 12. ve son etabında, 19 Ekim Cumartesi günü yapılacak ilk yarışta ikinci dünya şampiyonluğunu ilan etme fırsatını yakaladı.

Yarış sonrası yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum. Superpole yarışında neredeyse damalı bayrakta kaybettim. Bu hafta sonu iyi bir iş çıkardık ve şampiyonluk için iyi puanlar topladık. Takıma teşekkür ederim, herkes iyi çalıştı. Jerez’de inşallah bitiririz," ifadelerini kullandı.

Estoril'deki son yarışta, Nicolo Bulega ikinci, Alvaro Bautista ise üçüncü sırayı aldı. Toprak, genel klasmanda 473 puanla liderliğini sürdürürken, en yakın rakibi Bulega'nın 46 puan önünde bulunuyor. Dünya Superbike Şampiyonası'nın son etap yarışları 18-20 Ekim tarihlerinde Jerez’de yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *