BAE resmi ajansı WAM'ın haberinde, Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın 7 Şubat'ta verdiği talimatla Türkiye ve Suriye'de depremden zarar görenlere destek amacıyla başlatılan "Yiğit Süvari 2 Operasyonu"nun devam ettiği belirtildi.

Depremlerin ardından BAE Kızılayı aracılığıyla Suriye'de 156 bin gıda kolisi dağıtıldığı ve bunlardan yaklaşık 780 bin kişinin faydalandığı aktarıldı. Her biri 5 kişilik bir aileye yetecek şekilde hazırlanan gıda kolilerinin, Suriye'nin Lazkiye, Hama, Humus, Halep ve Tartus kentlerinde dağıtıldığı ve gıda kolisinin yanı sıra kıyafet yardımının da yapıldığı kaydedildi.

ABD: Beş İsrail askeri birimi ağır insan hakları ihlalleri gerçekleştirdi ABD: Beş İsrail askeri birimi ağır insan hakları ihlalleri gerçekleştirdi

Suriye'deki BAE Kızılayı Heyet Başkanı Muhammed Hamis el-Kabi, Suriye'de yardıma en çok ihtiyaç duyan ailelere ulaştırılan gıda kolilerinin, halkın tüketimine göre hazırlandığını ifade etti. BAE, "Yiğit Süvari 2 Operasyonu" kapsamında Suriye'ye 181 uçak ve 3 gemiyle insani yardım malzemeleri göndermişti.