Belediye işçilerinin ilave tediye hakkı için çalışamalarına devam eden Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), kamuoyuna ilave tediye çağrısında bulundu. Sürecin birlikte yürütülmesi gerektiğini belirten TABİB şu açıklamalarda bulundu: 

''575 Bin Belediye Şirket İşçisi olarak, 5 yıldır ilave tediye hakkımızı alamıyoruz. Susmadık, mücadelemize devam ettik. Konu hakkında lehimize olabilecek güncel gelişmeyi paylaşmak istiyoruz

Kamuda 700 bin işçiyi ilgilendiren KAMU ÇERÇEVE PROTOKOLÜ taslağında 575 Bin Belediye Şirket İşçisini ilgilendiren bir madde var. İKRAMİYE maddesi şöyle: “Toplu iş sözleşmelerinde 6772 sayılı kanuna göre ödenen ilave tediye, kapsamdaki tüm işçilere (Belediye şirketleri ve il özel idare şirketleri dahil) ödenir”

6772 sayılı Kanunda "sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlarla belediyeler ve bunlara bağlı teşekküllerde çalışan işçilere iki maaş tutarında ilave tediye verilir" yazar BELEDİYE ŞİRKETLERİ, belediye teşekküllerdir! Kamu işçisiyiz ve kamu ikramiyesi hakkımızdır.

Bugün dahil olmak üzere, Sendikalar ile Çalışma Bakanlığı arasındaki görüşmeler devam ederken;

1)  Taslaktaki madde, yukarıdaki gibi,  taslakta olduğu gibi geçmelidir. 575 Bin Belediye Şirket İşçisinin hakkı taslaktan çıkarılmamalıdır.

Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te! Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te!

2)  Türk İş ve Hak İş’e üye 400 Bin Belediye Şirket İşçisi bulunmaktadır. Kendi üyelerinin ve diğer sendika ve konfederasyonlara üye işçilerin hakkı masada bırakılmamalıdır. Pazarlık masasında bulunan Sendikalar, asla taviz vermemelidir, aktif olmalıdırlar.

3)  Tediye hakkımız 2108’den bu yana işlem görmelidir. Geriye dönükler işçilerin hesabına yatırılmalıdır. Kamu Çerçeve Protokolü imza tarihi referans alınmamalıdır.

4)  Bütün Belediye Şirket İşçileri teyakkuz halinde olmalıdır. Önce kendi gücünü, sonra Sendikalar, Çalışma Bakanlığı, Siyasal Partiler, Basın Yayın Organları, Sivil Toplum Kuruluşları harekete geçirilmelidir.

5)  575 Bin Belediye Şirket işçisi ellerindeki tüm olanaklarla 52 Günlük İlave Tediye almak için bütün mücadele yollarını devreye sokmalıdır.

6)  Özellikle sosyal medya son derece aktif kullanılmalıdır.Yapılan bütün çalışmalara aktif olarak katılım sağlanmalıdır.

7)  5 yıldır sürdürdüğümüz İlave Tediye mücadelemizi elverişi koşullara getirdik. Şimdi sonuç alma zamanıdır. Topu kalenin önüne getirmişken, vuralım gol olsun. O gol yılda 2 maaş demek.''

TABİB'ten İlave Tediye tepkisi: Belediye şirket işçileri üvey evlat mı? haberini okumak için tıklayınız.