100 bin taşeronun kadroya geçmesiyle beraber geri sayım başladı.  

"Sağlıkçının adı yok, diploması var!" "Sağlıkçının adı yok, diploması var!"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında yaptığı açıklamada taşeron konusuna dair şunları kaydetti;

"Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzdeki dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu." 

KİTLERLE İLGİLİ DE AÇIKLAMA GELDİ

Bilgin, KİT'lerdeli taşeronunu da çözeceklerini belirterek, "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi vardı, şimdi sayıları 100 bin civarında. Bazı kuruluşların yeniden taşeron şşçiliğine müracaat etmesi sonucunda sayıları arttı. Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık. Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz. " şeklinde konuşmuştuk.

Düzenlemeler Meclis açılır açılmaz ele alınacak. 

SÖZLEŞMELİ ER SON DURUM

Sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesini öngören yönetmelik yayınlandı. Uzun süredir bu yönetmelik bekleniyordu. Sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan, talepte bulunanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ve pozisyonlara atamalarına imkan tanınıyor. Böylelikle er ve erbaşların bağlı bulundukları kuvvet komutanlıklarına 60 gün içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir. 

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ 2023? 

Konu hakkında henüz açıklama gelmedi. Belediye şirket işçilerine yönelik açıklama geldiği anda detaylara iscihaber.net üzerinden ulaşabilirsiniz...

TYP KADRO MÜJDESİ VAR MI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla beraber gelmesi beklenen torba yasada taşeron işçiler, ehliyet affı,adli sicil affı, TYP kadro, staj ve çıraklık gibi konuların yer alması bekleniyor. 

MECLİSTE TYP KADRO DÜZENLEMESİ VAR

Güncel bilgilere göre, TYP kadro konusu Ekim ayındaki torba yasasında bulunmuyor. Ancak düzenleme için uzun bir süre var. TGRT Haber'e göre, ciddi bir çalışma yapılıp Meclis'e sunabilir. Bu sebeple TYP'lilerin Twitter ve diğer sosyal medya mecralarından seslerini daha çok duyurması gerekiyor.