"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Teknoloji Facebook, platformlarında tanınmış kişilere saldırma kurallarını değiştirecek

Facebook, platformlarında tanınmış kişilere saldırma kurallarını değiştirecek

Facebook, bu hafta yaptığı bir röportajda belirli grupları hedef oldukları taciz ve zorbalıktan korumayı amaçladığını söyledi.

Facebook Inc(FB.O) bu hafta yaptığı bir röportajda, artık aktivistleri ve gazetecileri "gönülsüz" halka açık kişiler olarak sayacağını ve böylece bu grupları hedef alan taciz ve zorbalığa karşı korumayı artıracağını söyledi.

Kamuya mal olmuş kişilerin, özel şahıslardan daha eleştirel yorum yapmasına izin veren sosyal medya şirketi, gazetecilere ve kamuoyundan ziyade çalışmaları nedeniyle kamuoyunun gözünde olduğunu söylediği "insan hakları savunucularına" yönelik taciz konusundaki yaklaşımını değiştiriyor.

Facebook, geçen hafta ABD Senatosu duruşmasının temelini oluşturan bir muhbir tarafından sızdırılan dahili belgelerle, içerik denetleme uygulamaları ve platformlarıyla bağlantılı zararları konusunda küresel yasa koyucular ve düzenleyiciler tarafından geniş kapsamlı bir inceleme altında.

Çarpraz kontrol sistemi

Aylık yaklaşık 2,8 milyar aktif kullanıcıya sahip olan Facebook'un kamuya mal olmuş kişilere ve bu kişiler tarafından veya bu rakamlar hakkında paylaşılan içeriklere nasıl davrandığı büyük bir tartışma konusu olmuştur. Son haftalarda, Wall Street Journal'ın bazı yüksek profilli kullanıcıları olağan Facebook kurallarından muaf tutma etkisine sahip olduğunu bildirdiği şirketin "çapraz kontrol" sistemi gündemdeydi.

Facebook ayrıca, çevrimiçi tartışmalarda sağladığı korumalarda, kamuya mal olmuş kişiler ve özel kişiler arasında ayrım yapar: örneğin, kullanıcıların platformdaki tartışmalarda bir ünlünün ölümünü talep etmelerine genellikle izin verilir, ancak ünlüleri etiketlemedikleri veya doğrudan bundan bahsetmedikleri sürece. Facebook'un politikaları uyarınca özel bir kişinin veya şimdi bir gazetecinin ölümünü talep edemezler.

Şirket, kamuya açık olmayan diğer kişilerin listesini paylaşmayı reddetti, ancak bunların vaka bazında değerlendirildiğini söyledi. Bu yılın başlarında, Facebook, George Floyd'un ölümünü kutlayan, öven veya alay eden içerikleri kaldıracağını, çünkü onun gönüllü olmayan bir halk figürü olarak kabul edildiğini söyledi.

Facebook'un Küresel Güvenlik Başkanı Antigone Davis, şirketin; kadınların, beyaz olmayanların ve LGBTQ topluluğunun orantısız bir şekilde karşılaştığı saldırıları azaltma çabasının bir parçası olarak, sitelerinde tanınmış kişilere izin vermeyeceği saldırı türlerini genişlettiğini söyledi.

Facebook artık ciddi ve istenmeyen cinsel içerikli içeriklere, aşağılayıcı cinsel içerikli photoshoplu resimlere veya çizimlere veya örneğin tanınmış bir kişinin profilindeki yorumlarda bir kişinin görünümüne yönelik doğrudan olumsuz saldırılara izin vermeyecektir.

İlginizi çekebilir

Bu haber Reuters'dan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *