Yerli otomobil Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü geçtiğimiz yıl bu zamanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “60 yıllık hayal gerçek oldu.” sözleriyle resmi törenle açılmıştı.

2023 yılının Mart ayında üretime başlanan TOGG'un ilk etapta 17 ile 18 bin adet aracın satışa çıkarılması planlanırken C-SUV modelinin ardından 2 yıl sonra sedan modeli satışa sunulacağı ve bu modelleri B-SUV ve C-MPV modellerinin takip edileceği açıklanmıştı. 

Türksat 6A'nın ay yıldızlı logosu belli oldu Türksat 6A'nın ay yıldızlı logosu belli oldu

Mart ayından bu yana kuralı satışın yapıldığı TOGG'a sahip olmak isteyenler başvurup kendilerine çıkması bekledi. Kurasız satışların gelmesini bekleyen vatandaşlara güzel haber geldi. TOGG'un kurasız satışlarının başlayacağı tarih belli oldu. Peki TOGG'u kurasız satın almak isteyenler ne zaman alabilir?

Dünden geleceğe TOGG projesi

Günlük üretim kapasitesi ekim ayı itibarıyla çift vardiyayla 280 adede kadar çıkan yerli otomobil Togg’un üretimine aynı hızda devam edilmesi halinde 2024 yılında 80 bin adedin üzerinde üretim yapması bekleniyor. 

2024’te teslim edilecek olan TOGG araçların sahipleri öncelikle bu yıl kurayla belirlenen 20 bin asil talihli, onların ardından ise yedekte bekleyen 20 bin talihlinin olacak.

Beklendiği gibi 80 bin adet üretim yapılması halinde ise kalan 60 bin adetlik kapasitenin kura yoluyla değil, Trumore üzerinden sipariş yoluyla alınması bekleniyor.

Türkiye'nin Otomobili'nde 1 yılda önemli mesafe alındı

Togg’un en dikkat çekici üretim özelliği ise terzi usulü olmasından geliyor. Satın alacağı modeli Trumore üzerinden tasarlayan müşteri otomobilin renginden döşemelerine kadar sunulan geniş seçeneklerin yanında elektrikli motor gücünü de ayarlayabiliyor.

TruID ile peşinatı yatırılan ve tasarlanan otomobil öngörülen tarihler arasında kullanıcıya teslim ediliyor. Bu yıl belirlenen peşinat bedeli kurayla belirlenen talihliler için 60 bin liraydı. Gelecek yıl ise ne kadar olacağı bilinmiyor. Togg peşinatı Türk Lirası ya da döviz olarak değil AVAX Coin olarak ödenebiliyor.

TOGG'un mobilite dünyası Avrupa'ya uzandı

SEDAN MODEL İÇİN DÜĞMEYE BASILACAK!

Togg’un SUV modeli T10X’in yanında 2024 yılında sedan model için de düğmeye basılacak. Demo üretimleri yılın son çeyreğine yetişecek modelin kodu ise T10S olacak. SUV’a göre daha uygun fiyatlı olması beklenen sedan Togg’un üretim stratejisinde adet olarak amiral konumunda olacağı öngörülüyor.

2025’te ihracata Avrupa’dan başlayacak Togg’un teknoloji güncellemesinin yanında modellere makyaj yapacağı da gündemde yer alana konular arasında.