İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajında, 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Türk Polis Teşkilatının dev bir çınar gibi olduğunu ve gölgesinin dahi huzur verdiğini ifade etti.

Kahraman polislerin 179 yıldır halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için terör örgütleriyle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle ve tüm suç odaklarıyla canla başla mücadele ettiğini, etmeye de devam edeceğini vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Türk polisi güçlüdür, güvenilirdir, özverilidir, korkusuzdur, cesurdur ve vicdanı olmayanların karşısındadır. 179 yılda şanlı Türk Polis Teşkilatımızda görev yapan ve artık ebediyete irtihal eden emniyet güçlerimize, kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah. Fedakar gazilerimize de afiyetler diliyorum. 10 Nisan Polis Haftası kutlu olsun."

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ AYYILDIZ: MİLLETİMİZİN EMRİ VE HİZMETİNDE OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Türk Polis Teşkilatının 179'uncu kuruluş yıl dönümünü kutladı.

‘Hükümet vize verilmesini engelliyor’ iddialarına yalanlama ‘Hükümet vize verilmesini engelliyor’ iddialarına yalanlama

Ayyıldız, mesajında, Türk milletinin güvende ve huzurlu olması için üstün gayret, kararlı irade ortaya koyan ve her koşulda büyük cesaret gösteren Emniyet Teşkilatının 179. yılına erişmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Türk Polis Teşkilatının dünyanın saygın teşkilatları arasında hak ettiği yere ulaşma ve milletin itimadına layık olmanın sorumluluk şuurunu her daim üzerinde hissettiğini ifade eden Ayyıldız, teşkilatın her bir mensubunun suç ve suçlu ile mücadelesini kesintisiz şekilde sürdürdüğünü vurguladı.

Temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı anlayışla sürdürdükleri mücadelede güvenli geleceğin inşası için tüm tedbirleri alarak gereken adımları attıklarını belirten Ayyıldız, tüm güvenlik başlıklarında en yüksek başarıyı hedeflediklerinin altını çizdi.

Emniyet Genel Müdürü Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Birikimimiz, tecrübemiz, kabiliyetlerimiz, teknik kapasitemizle milletimize en üst seviyede güvenlik hizmeti sunmaya devam edecek, terör, organize suçlar, düzensiz göç, uyuşturucu ile mücadele, asayişin ve trafik düzeninin sağlanması başta olmak üzere çok geniş bir yelpazede milletimizin emri ve hizmetinde olmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor, ülkemizin dört bir yanında canla başla görev yapan siz değerli meslektaşlarıma ve kıymetli ailelerinize teşkilatım ve şahsım adına en derin şükranlarımı sunuyorum. Aziz milletimizin göz bebeği olan Türk Polis Teşkilatımızın 179. yıl dönümü kutlu olsun."

Editör: Elif Zülfigaroğlu